Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Četvrtak 07.04.2011.
23:17
Beta A

NATO opet greškom gađao pobunjenike

Libijski pobunjenici saopštili su danas da je u bombardovanju NATO-a poginulo pet pripadnika njihovih snaga a još 20 ranjeno, što je, kako ocenjuje AP, još jedna teška greška zbog koje raste nezadovoljstvo naporima Alijanse da oslabi snage lojalne Moameru Gadafiju.

Foto: Arhiva

Vazdušni napad na liniju fronta nedaleko od naftne luke Brega na istoku Libije drugi je slučajni udar NATO-a na snage pobunjenika za manje od nedelju dana.

Pobunjenici, koji pokušavaju na terenu da se suprotstave jacim i bolje opremljenim snagama lojalnim Gadafiju, besni su zbog nove  greške NATO-a i strahuju da će režimske trupe iskoristiti situaciju i izvršiti ofanzivu duž obale Mediterana.

U Briselu su zvaničnici NATO-a saopštili da će proveriti navode pobunjenika i nisu želeli odmah da reaguju na te tvrdnje. Jedan od komandanata pobunjeničkih snaga, Ajman Abdul Karim, rekao je da je video kako napadi iz vazduha pogađaju konvoj pobunjeničkih snaga u kome se nalazio i autobus koji je prevozio borce ka Bregi.

On tvrdi da je na desetine poginulih i ranjenih, dok se iz bolničkih izvora u Adždabiji prenosi da je najmanje pet poginulih i više od 20 ranjenih.

Prošlog petka u vazdušnom napadu NATO-a poginulo je 13 pobunjenika
na istoku Libije. Portparol pobunjenika taj događaj nazvao je "nesrećnim slučajem".

POVEZANE VESTI

Četvrtak 07.04.2011. 23:23
То не игра никакву улогу код англосаксонских злотвора. Њима је битно да гину Либијци. На којој су страни, то није толико битно.
Četvrtak 07.04.2011. 23:44
Zadnja vest glasi Libijska regularna armija zauzela ,Ajdabyju u gradu smseteno puno oklopne i raketne mehanizacije, i vrsi pregupisavanje za napad na Bengazi! a ko je koga bombardovao vise nije bitno jer bitno je da je SITNO, Junise dani su ti odbrojani!
Četvrtak 07.04.2011. 23:46
Sličan scenario kao '99. kada je bomardovan voz u grdeličkoj klisuri! Pa,ako danas i dete, koje se iole malo snalazi sa Google earth-om,može da razlikuje osnovne toponimske simbole i opšte geografske odlike,kao to da se zajebu vajni zlamerički eksperti?!? Da nisu piloti išli malo brže pa pomešali babe i tarabe?! Ne znam da li pobunjenici znaju onu "ko se mača lati i od mača strada", a Pukovnik će svakako iskoristiti ovo preimućstvo i vala neka satre svu tu gamad već jednom!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online