Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.03.2011.
13:02
E. V. A

Bosanac ubio oca u Švedskoj

Dvadesetosmogodišnji Bosanac, čije ime švedski mediji nisu želeli da otkriju, ubio je svog 74-godišnjeg oca u njihovoj porodičnoj kući u Malmeu. Nakon toga pokušao je da pobegne, ali su ga policajci ubrzo uhapsili.

Na mesto pucnjave stigla su dvoja kola Hitne pomoći
 

Policija nije želela zvanično da saopšti motiv zločina, ali se nezvanično saznaje da je 74-godišnjak bio vlasnik dve firme koje su u poslednje vreme sve lošije poslovale. To je dovodilo do velikih svađa i čestih sukoba između oca sina, a jedna od tih svađa završena je tragedijom.


- Reč je o porodičnoj drami - kazala je predstavnica policije Ana Balog i dodala da je osumnjičeni 28-godišnjak posle ubistva sam pozvao policiju.


Dvoja kola hitne pomoći i ukupno deset policijskih patrola stiglo je do kuće u kvartu Almhog u Malmeu. U kući su našli 74-godišnjaka koji je već bio mrtav. Kada je policija s uperenim oružjem ušla u kuću, sin je još bio unutra, ali je pokušao da pobegne dok su ga policajci izvodili iz kuće.
 

Dokazi u nekoliko kesa

Posle pucnjave policija je brzo stigla na mesto zločina, opkolila kuću Bosanca i njegovog oca i uhapsila osumnjičenog. Kriminalistički tehničari su skupili više velikih kesa dokaznog materijala i poslali u laboratoriju na ispitivanje. Prema navodima policije, ovaj zločin nema nikakve veze sa nedavnim pucnjavama u Malmeu koje se pripisuju sukobima mafije čije vođe takođe vode poreklo iz bivše Jugoslavije.

- Istrčao je i počeo da vrišti. Pokušao je da pobegne od policije, ali su ga brzo uhvatili - kazao je svedok koji je čitav događaj pratio iz komšiluka.


Prijatelj ubijenog 74-godišnjaka ispričao je da mu je starac često govorio da bi želeo da 28-godišnji sin nađe posao i da je bio zabrinut za sina. Osumnjičeni Bosanac ranije je bio osuđivan zbog prevara, ali ne i zbog nasilja.


- Često sam ga sretao i nikada nije bio agresivan - kazao je jedan od članova familije švedskim novinarima.


Ubijeni 74-godišnjak bio je lovac i imao je dozvolu za više vrsta oružja. Policija zbog istrage još ne želi da otkrije da li je starac ubijen vlastitim oružjem, a forenzičari su zaplenili oružje za koje postoji sumnja da je korišćeno u ubistvu.


Istražni sudija je odredio pritvor 28-godišnjaku koji će uskoro proći kroz psihijatrijsko ispitivanje.


- On je priznao da je pucao i svestan je da je njegov otac mrtav. Moj klijent je priznao i da je pucao jednom ili dvaput - kazao je za švedske medije advokat Bo Gulić, branilac uhapšenog Bosanca, a istražitelji veruju da je 28-godišnjak ubio oca sačmaricom iz neposredne blizine.

POVEZANE VESTI

Petak 08.07.2011. 15:09
sindrom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online