Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Utorak 08.03.2011.
14:35
Lj. Jakšić - Vesti A

"Bombardovati Tripoli, ne odugovlačiti kao sa Beogradom"

Bivši češki predsednik Vaclav Havel založio se juče za bombardovanje Libije i to "pod hitno", kako se ne bi ponovilo oklevanje kao u slučaju bivše Jugoslavije, odnosno Srbije.

Vaclavu Havelu se probudilo bombardersko raspoloženje

"Morali bi se poučiti iz slučaja bivše Jugoslavije kada smo nedopustivo dugo čekali na vojnu intervenciju", izjavio je Havel prilikom promocije njegove nove knjige.

Havel je, kao prijatelj Madlen Olbrajt, bio jedan od najvatrenijih zagovarača vazdušnih napada na Srbiju i tom prilikom lansirao parolu da se u ovom slučaju radi o "humanitarnom bombardovanju".

Havel se dugo zatim odricao autorstva ove monstruozne parole ali je jučerašnjom kritikom "oklevanja" i odgađanja početka avionskih napada na Beograd, nedvosmisleno potvrdio svoju ulogu u opredeljivanju o početku bombardovanja. Iz jučerašnje izjave se, bez sumnje, može zaključiti da je on bio među "jastrebovima" koji nisu oklevali da potegnu oružje na narod kada su ubili preko 2.000 nevinih civila, žena i dece.

Vaclav Klaus protivnik bombardovanja bilo koga
Vaclav Klaus ističe da ponovno Havelovov bombardersko raspoloženje, ni u kom slučaju ne podržava, kao što se sa njim nije slagao kada su avioni kretali prema Jugoslaviji!

"Poznato je da se sa Vaclavom Havelom ne slažem u mnogim stvarima, ali je najfatalnije neslaganje ispoljeno povodom njegovog stava da se, bez odlaganja bombarduje Beograd i ostali delovi zemlje", rekao je Klaus i dodao: "Nisam ni tada bio za bombardovanje, za koje se zalagao moj prethodnik, nisam za bombardovanje ni sada, za koje se on ponovo zalaže"!

Havela su njegovi sledbenici preko deset puta, bezuspešno, predlagali za Nobelovu nagradu za mir, ali je svaki put Nobelov komitet odbio predloge koji su obrazlagani izuzetnom humanošću njihovog kandidata. Veruje se da je, u više slučajeva, prilikom odbijanja predloga, komitet imao na umu njegovo zalaganje za "humanitarno bombardovanje".

POVEZANE VESTI

Utorak 08.03.2011. 14:37
kretencina.
Utorak 08.03.2011. 16:03
Crni nesretnik još može da izjavi " MI smo dugo čekali sa vojnom intervencijom". Pa koji ste to MI, što nisi bio drčan kada su ti Rusi ušli u Prag. Nisi bio u obdaništu onda konjino odrtavela, nego u punoj snazi. Slava onom Janu Palahu što se živ spalio od nemoći kraj takvih "heroja". Onda je Jugoslavija bila Amerika u Evropi, zato su je posle i rasturili.
Utorak 08.03.2011. 14:57
Kako bi mu bilo da mu isti NATO malo potprasi Prag?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online