Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
21
Utorak 01.03.2011.
10:28
Vestionline A

"Nema vojne akcije, samo 'humanitarne'"

Američki državni sekretar Hilari Klinton izjavila je da ne predstoji nikakva vojna akcija SAD u Libiji, a da je raspoređivanje vojnih snaga oko te zemlje učinjeno zbog podrške eventualnoj humanitarnoj intervenciji.

Sve je pod kontorolom: Hilari Klinton
 


"Ne, ne", bila je izričita Klintonova u razgovoru sa novinarima sinoć u Ženevi, gde je prisustvovala sednici Saveta Ujedinjenih nacija za ljudska prava.


"Verujemo da će biti potrebe za podršku humanitarnoj intervenciji. Takođe znamo da će, nažalost, biti potrebe za misije spasavanja. Ali ne predstoji nikakva vojna akcija koja uključuje brodove američke mornarice", precizirala je Klintonova.


Prema njenim rečima, opcija koja se trenutno razmata je uvođenje zone neletenja iznad Libije.


Pentagon je ranije potvrdio da SAD raspoređuju svoje vojne pomorske i vazdušne snage oko Libije, ali je saopštio da nije doneta nikakva odluka o njihovoj upotrebi.
Klintonova je podsetila da su hiljade Tunižana već napustili svoju zemlju u krenuli za Evropu.

Očekujemo da vidimo Libijce i druge koji su blokirani u Libiji, što predstavlja veliku opasnost na moru, dodala je ona.

Gadafi bi mogao da upotrebi bojni otrov

 

Britanski premijer Dejvid Kameron i lideri ostalih zapadnih zemalja na ivici su da izdaju naređenje za pokretanje vojne akcije protiv libijskog lidera Moamera Gadafija iz strahovanja da bi mogao da upotrebi hemijsko naoružanje protiv sopstvenog naroda, piše britanski dnevnik "Dejli telegraf".

 

Izvori iz britanske vlade navode da Libija ima uskladištene zalihe bojnog otrova iperita, uprkos obećanju datom 2003. godine da će odustati od naoružanja za masovno uništenje. Jedan od izvora rekao je da je, pre nego što postanu hemijsko naoružanje, potrebno pomešati hemikalije i njima napuniti bombe. Izvor je naglasio da to naoružanje treba uništiti.

 

Utorak 01.03.2011. 10:43
Mora da su Kinezi nekome prodali raketu ubicu nosaca aviona "Dong Feng", cim su ovi dalje od obale. Mozda se zato Gadafi slatko smejao kada ga je Kristijan Amanpur pitala zasto ne ode iz Libije. Najlepse molimo Gadafija ako do toga dodje da prvo opali razarac "Gonzalez" sto nas je gadjao "tomahavcima" 1999.
Utorak 01.03.2011. 10:33
Vas " humanitarni rad tj. intervencija " je nama vrlo dobro poznat ! Nadam se da cemo jos doziveti da se svet i vama jednom oduzi na ISTI humani nacin kao sto ste vi " humanitarno " pomagali Iraku , Afganistanu, Srbiji itd.
Utorak 01.03.2011. 11:25
Vi ste poznati po vasoj dobroti i galantnosti kada je osiromaseni uranijum u pitanju da pocastite vase neistomisljenike,Boze dragi zar moze neko da bude toliko licemeran kao ovi Amerikanci?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online