Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Ponedeljak 28.02.2011.
00:17
Beta A

Gadafi za RTV Pink: U Libiji mirno, svetski mediji lažu

Libijski lider Moamer el Gadafi izjavio je da je situacija u Libiji potpuno mirna i da ga narod podržava, optuživši Al Kaidu da stoji iza "terorističkih bandi" koje su odgovorne za žrtve u zemlji.

Za sve kriva Al Kaida koja drogira libijsku decu: Moamer el Gadafi

"Trenutno nema incidenata i Libija je potpuno mirna. Nema ničeg neobičnog, nema nemira", rekao je Gadafi u večeras emitovanom telefonskom intervjuu za televiziju Pink.

On je dodao da su "bande" upale iznenada u kasarne vojske i stanice policije i oduzele njihovo naoružanje, dodajući da se radi o napadima "manjih grupa mladih ljudi koji su bili pod uticajem narkotika".

"Oni su ušli u kampove i mi smo odbili da se na njih puca. Međutim, oni su posle toga uzeli naoružanje i počeli da pucaju na vojsku i policiju i ubili jedan broj njih. I vojnici i policajci su razmenili vatru s njima. S obe strane je poginuo veoma mali broj pojedinaca, za razliku od onoga što se govori u inostranstvu", poručio je Gadafi.

On je dodao da su "te bande" posle toga počele da zauzimaju džamije i zastrašuju stanovništvo, naročito u Bengaziju, zabranivši ženama kretanje.

"Ko god se kretao oni bi ga ubili. Ukoliko bi se neko suprotstavio, oni bi ga zaklali. Mi smo ih pustili i rekli - opkolite ih i ostavite", naveo je libijski lider i dodao da "oni sad demonstriraju na ulicama", naročito u Bengaziju, i "ubijaju ljude".

Lilić ugovorio intervju 

 

Dnevni list "Pres" je danas objavio da je intervju Muamera Gadafija za RTV Pink ugovorio Zoran Lilić koji je avionom "Er pinka" odleteo za Tripoli kako bi, navodno, lično od Gadafija tražio da zaštiti srpske državljane.

 

Sa Lilićem je na put pošao i Miodrag Popović, novinar i urednik spoljnopolitičke rubrike Pinka.

 

Izvor iz Vlade Srbije kaže da Lilić pre odlaska nije pominjao da će ugovarati i intervju, a ovakav potez najviše je naljutio ministra Ivicu Dačića, piše "Pres". 

"Te ljude su ubile terorističke pobunjeničke bande. Te bande su svakako Al Kaida, a oni ih nazivaju organizacijom Al Kaida u islamskom Magrebu, koja postoji u Alžiru, Maliju, Mauritaniji i Avganistanu", rekao je Gadafi.

Gadafi je naveo da stanovnici tih gradova upućuju iz svojih domova pozive vlastima da ih spasu. "Oni čekaju da ih oslobodimo naoružanih bandi", rekao je Gadafi i dodao da su u Libiji trenutno u toku demonstracije u znak podrške revoluciji.

Gadafi je ocenio da je Savet bezbednosti UN usvojio rezoluciju o Libiji na osnovu medijskih izveštaja stranih novinskih agencija. 

"To je neprihvatljivo! To se kosi sa zdravim razumom. Ako je Savet želeo nešto da sazna trebalo je da pošalje u Libiju komisiju za utvrđivanje istine, i pošto bi ona sačinila izveštaj, tek onda da donese rezoluciju", poručio je libijski lider.

U intervjuu koji je dao na arapskom, Gadafi je rekao i da je "libijski narod spreman da se suprotstavi".

"Libijski narod stoji uz mene u potpunosti. Postoji mala grupa koja je opkoljena, ali mi ćemo to rešiti svakako", poručio je Gadafi.

Spasavao ekonomiju u Libiji

 

Razumeju se: Lilić i Gadafi

Lilić je u intervjuu TV Pinku rekao da je putovao u Libiju ne samo da pomogne svim srpskim građanima da se bezbedno vrate u domovinu, već i da utiče na "neke elemente o kojima se trenutno ne vodi računa - ekonomski aspekt"
onoga što će ostati posle nemira.

 

Nekadašnji predsednik SRJ podsetio je na veliki broj kompanija sa prostora bivše Jugoslavije koje posluju u Libiji i dodao da će njihovi poslovi pošto se okonča napeta situacija u toj zemlji "biti pod znakom pitanja".

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 28.02.2011. 01:23
Само храбро пуковниче, до победе! Растури ту терористичку издрогирану проамеричку багру!
Ponedeljak 28.02.2011. 09:40
Ocigledno da su mu se ameri na kosti navalili, vjerovatno da mu spasa nema. Mislio sam da kada je nedavno isplatio silne milijarde za teroristicki napad (iznad Lokerbija cini mi se) da su ga ostavili na miru. Medjutim istina je izgleda bila, da je samo kupio jos malo vremena. Joj iskreno se nadam da cu dozivjeti da i njima (mislim na amere) vidim kraj.
Ponedeljak 28.02.2011. 10:10
Gadafi me podseca na Milosevica,i on je tako za vreme 5 oktobra pustao na tv filmove dok je Beograd goreo.Obojica su diktatori zeljni vlasti po svaku cenu.Zar ti je malo vladavine od 40 god?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online