Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 18.02.2011.
03:49
Alo! A

Metak za Berluskonija!

Dok premijer Silvio Berluskoni (74) očekuje početak suđenja za seks sa maloletnom prostitutkom Rubi iz Maroka, koje je zakazano za 6. april, njegov rođeni brat Paolo (61) našao se na meti terorista!

Paolo Berluskoni na meti terorista
 

Dnevnik "Đornale", čiji je Paolo vlasnik, primio je kovertu sa metkom i letkom sa zvezdom petokrakom, simbolom levičarske terorističke organizacije "Crvene brigade". Taj list je jedan od retkih koji je stao u odbranu premijera Silvija, koji je poslednjih meseci na meti medija zbog organizovanja orgija u svojim vilama.


U pretećem pismu koje je dobio "Đornale", Silvio je nazvan gubitnikom, a kritikuje se i Masimo d‘Alema, visoki zvaničnik opozicione Demokratske partije.
 

Rubi je provela 15 noći kod Silvija!

Objavljeni su i detalji iz optužnice protiv premijera, kome će biti suđeno zbog seksa sa maloletnom prostitutkom Karimom el Magrug, poznatijom kao Rubi iz Maroka. Tužilaštvo poseduje više od 700 sati prisluškivanih telefonskih razgovora. Rubi je 3. avgusta 2010. dala izjavu da je imala seks sa Berluskonijem dva puta i da joj je dao 50.000 evra i stan. Ona je u njegovoj vili provela 15 noći. Rubi je ispričala i da joj je Silvio rekao da se predstavlja kao rođaka Hosnija Mubaraka jer će tako moći da opravda isplatu.

Teroristička organizacija "Crvene brigade" bila je na vrhuncu moći tokom sedamdesetih godina, kada su organizovali otmice i ubistva pripadnika italijanskih vlasti i bogatih industrijalaca. Dugo se spekulisalo da iza njih zapravo stoji američka CIA, koja je pokušavala da Italiju otrgne iz ruku socijalista. Njihove najpoznatije akcije su svakako otmica i ubistvo premijera Alda Mora 1978. i otmica američkog generala Džejmsa Dozijera 1981.


Letak koji je dobio "Đornale" potpisala je grupa koja sebe naziva "jedinica BR Galesi za izgradnju antiimperijalističkog borbenog fronta". BR je skraćenica na italijanskom za "Crvene brigade". Policija u Milanu je pokrenula istragu, a pojačana je i bezbednost visokih zvaničnika u vladi.


Zanimljivo je da je i Paolo bio umešan u brojne skandale. Pre osam godina, protiv njega se vodila istraga zbog prevare i korupcije. Tada je kažnjen sa 49 miliona dolara. Proveo je u zatvoru četiri meseca zbog pronevere.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online