Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 16.02.2011.
09:07 >> 10:53h
Vestionline A

Berluskoniju će suditi tri žene

Italijanskom premijeru Silviju Berluskoniju će se suditi povodom optužbi da je plaćao za seks maloletnoj prostitutki i da je nakon toga prestup za koji ga terete pokušao da prikrije zloupotrebivši položaj premijera Italije. Sve sudije određene da vode ovaj proces su žene.

Italijanski premijer i mlada Karima el-Marug

Milanski sudija Kristina di Senso u potpunosti je prihvatila prošle nedelje podnet zahtev tužilaca koji su vodili istragu protiv Berluskonija. Odlučila je da treba da mu se sudi odmah, bez pripremnih procedura, i složila se sa stavom optužbe da zbog "očiglednosti dokaza" koji su protiv njega prikupljeni uobičajena procedura treba da bude zaobiđena.

Početak suđenja je zakazan za 6. april. Ako se dokaže da je kriv, Berluskoniju preti kazna zatvora do tri godine zbog optužbi za seks sa maloletnom prostitutkom i kazna zatvora do 12 godina zbog optužbi za zloupotrebu službenih ovlašćenja, što se u Italiji smatra krivičnim delom.

Odluka Di Sensove predstavlja žestok udarac za italijanskog lidera i milijardera, čija se vlada već bori sa problemima zbog suviše tanke većine u donjem domu parlamenta.

U nedelju je oko pola miliona žena izašlo na ulice, protestujući protiv Berluskonija i uvreženog seksizma u svojoj zemlji, u jednom od najmasovnijih protestnih okupljanja u Italiji tokom proteklih godina.

Uplakana Karima u jednoj TV emijiji pričala je o svojoj "vezi" sa Berluskonijem

Kao žrtva Berluskonijevog prestupa identifikovana je Marokanka Karima el-Marug. Optužba tvrdi da je premijer Marugovoj, koju zovu "Rubi, kradljivica srca", plaćao za seks kada joj je bilo 17 godina, a Berluskonijevi advokati će, kako se očekuje, pokušati da dokažu da je devojka zapravo starija nego što u njenim zvaničnim dokumentima piše.

Kada je Marugova u maju prošle godine uhapšena pod optužbom za krađu i zadržana u policijskoj stanici u Milanu, tamošnja policija pustila ju je na slobodu posle telefonskog poziva samog Berluskonija, koji je tvrdio da je u pitanju unuka tadašnjeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka. Berluskonijevi advokati tvrde da je on verovao da je to istina i da se umešao da bi sprečio diplomatski incident. 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 17.02.2011. 13:31
Nisu stavili fotke sudija.Meni sudila jedna italijanka,ali samo jednom nazalost......
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online