Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 05.02.2011.
12:46
Vestionline A

Propao atentat na egipatskog potpredsednika

Dvojica telohranitelja ubijena su u neuspelom atentatu na novopostavljenog egipatskog potpredsednika Omara Sulejmana, javili su američki mediji.

Mreža "Foks njuz" prenela je da je atentat na Sulejmana izvršen tokom nekog od prethodnih dana, obeleženih protestima zbog Mubarakove tridesetogodišnje vladavine.

Meta: Omar Sulejman


Portparol Bele kuće Robert Gibs nije juče želeo da komentariše ove navode, ali je potvrda kasnije došla od jednog višeg zvaničnika Obamine administracije, koji je kazao da je do napada došlo neposredno pošto je Sulejman postavljen za potpredsednika 29. januara.


Izvor "Foks njuza" bio je iznenađen što atentat na Sulejmana do sada nije bio udarna vest, navedeno je na vebsajtu televizije.


Za sada nije poznato ko stoji iza navodnog atentata, a neimenovani zvaničnik kazao je da se radi o organizovanom napadu na kolonu vozila u kojoj se on kretao.

Bugarska tehnologija čuva Mubaraka


Egipatski predsednik Hosni Mubarak, najverovatnije koristi američki džip ''Ševrolet Silberado'', koji je jedna bugarska kompanija opremila specijalnim uređajem koji blokira sve komunikacije i neutrališe bombe i mine, aktivirane sa daljine, piše sofijski dnevnik ''Trud''.


Specijalni uređaj instalirala je bugarska kompanija ''Sintis'', a sistem neutrališe sve komunikacije, uz stopostotnu garanciju.


''Terorista ne može da aktivira nikakvu eksplozivnu napravu'', kaže Vlado Turtanski, jedan od vlasnika firme, ne navodeći radijus, jer se ''radi o tajni, ali uređaj odgovara standardima NATO''. Bugarski uređaj registrovan je u NATO pod nazivom OOPXU, piše ''Trud''.


Džip u koji je ugrađen uređaj je ''Ševrolet Silberado'', i najveći je na svetu, oklopni je i težak blizu četiri tone. Opremljen je sa tri motora - dva od njih proizvode struju za specijalni uredaj, jer troši strašno mnogo energije.


Oprema košta više od milion evra, a plan je da predstavnici bugarske kompanije tokom narednih dana otputuju u Egipat, kako bi obučili egipatske vojnike za rad sa prigušivačima. Bugari su na opremanju džipa radili skoro tri meseca, a isproban je u teškim uslovima, piše ''Trud''.


Kada je isprobavan na autoputu ''Trakija'' prilikom uključenja uređaja istovremeno su blokirane komunikacije u tri grada potpuno i u dva delimično. Eksperti tvrde, da je mašina, ukoliko se koristi, u stanju da blokira komunikacije u pola Kaira.

POVEZANE VESTI

Subota 05.02.2011. 13:37
Sad ce Mile da dadne Djombicu mercedes i uzme sebi ovakvog Sevroleta.Ja sam za to da svi mi koji smo vani damo po jednu dnevnicu da dokazemo da nas presednik ima najbolje auto u regionu,Sta je jedna dnevnica nista,POKRENIMO AKCIJU SRBI IZ REPUBLIKE SRPSKE
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online