Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Utorak 18.01.2011.
17:13
Srna A

Albanija pristala da istraži zločine OVK

Albanija je, nakon dve godine, pristala na istragu o zločinima koje su pripadnici Oslobodilačke vojske Kosova počinili na severu te države tokom i posle sukoba na Kosovu 1999. godine.

Tužiteljka Albanije dogovirila se sa svojim prištinskim kolegom o zajedničkoj strategiji za moguću istragu navoda o umešanosti kosmetskih zvaničnika u organizovani kriminal i trgovinu organima, prenose beogradski mediji.

Ako bude istrage zločina OVK, Tirana i Priština će sarađivati

Tužitelac Euleksa Izabel Arnal i državni tužilac Albanije Ina Rama razgovarale su juče u Tirani o tvrdnjama iznesenim u izveštaju specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija i optužbama iz izveštaja koje se odnose na dela počinjena na teritoriji Albanije.

"Kancelarija glavnog tužioca ponudila je saradnju u istrazi optužbi koje su zasnovane na zahtevima specijalnog tužioca Kosova i u saglasnosti sa albanskim pravnim sistemom", izjavila je Ina Rama nakon sastanka.

Savet Evrope prethodno je kritikovao Albaniju zbog nezainteresovanosti za saradnju u slučaju optužbi koje se navode u izveštaju Dika Martija. Vlasti u Tirani i Prištini okarakterisale su Martijeve tvrdnje kao "klevetničke" i obećale saradnju u istrazi Euleksa.

Rezolucija Saveta Evrope, nastala na osnovu izveštaja, odobrena je u Evropskom komitetu za pravne poslove 16. decembra. Očekuje se da će Skupština Saveta Evrope za nju glasati 25. januara.

POVEZANE VESTI

Utorak 18.01.2011. 17:24
Prvo nisu zlocini pocinjeni na severu te drzave nego na jugu drzave Srbije,trebale bi novine da paze sta pisu pogotovo kada pisu propagandu protiv svoje drzave,a drugo nema sta albanija da to resava sa "kosovom" nego sa Srbijom na cijoj su teritoriji pocinjeni zlocini.
Utorak 18.01.2011. 18:09
Србски Народе мене је гос..Бранко избрисао са портала и дао ми шансу да са својим истомишљеницима комуницирам под условом дасе НЕ лаје,да не псује и да не вређамо наше суграђане муслимане и хрвате...Јасам избрисат зато штосам рекао да нису прали зубе..зато вас замољајем ако се можемо дасе суздржимо и да у опште на те њихове провокације не падамо,,јер правде нема нигде.Тако је било и у рату наши узврате ударац,они плачу и НАТО долети.. Пустимо их и не мећимо те - или + морамо их игнорисати јер ипак Запад је на њиховој страни
Utorak 18.01.2011. 17:55
Pa bilo je i vreme. Namece se pitanje zasto je trebalo toliko vremena da Albanija pristane na saradnju sa medjunarodnim istraziteljima? Odgovor je jasan, uzdam se samo u neku pravdu, pa se nadam da ima i onih koji ce otvoreno progovoriti o svemu sto se desavalo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online