Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Petak 24.12.2010.
23:34
Vestionline A

"Šveđanke koje optužuju Asanža nisu agenti CIA"

Dve Šveđanke koje su optužile osnivača sajta "Vikiliks" Džulijana Asanža za silovanje podržavaju njegov sajt, ne rade kao špijuni Centralne obaveštajne agencije (CIA) i samo žele da se "izbore za pravdu i očuvaju svoj seksualni integritet", saopštili su danas njihovi advokati.

Džulijan Asanž
 

Klaes Borgstrom, samozvani feminista, koji je nekad bio ombundsman za jednakost polova u Švedskoj, rekao je za agenciju AP da ga je "veoma uznemirilo" to što Asanž, njegovi advokati i pristalice, sugerišu da je slučaj o seksualnom uznemiravanju zapravo kampanja protiv sajta "Vikiliks", koji je Asanž osnovao i na kojem je objavio tajne depeše američkog Stejt departmenta, prenose beogradski mediji.

"Asanž je proširio lažne glasine, za koje i sam zna da nisu istinite. To je zaista bezobzirno prema te dve žene. One podržavaju 'Vikiliks' i njegov rad", rekao je Borgstrom.

Asanž je negirao optužbe o seksualnom uznemiravanju, a njegovi advokati tvrde da je seks bez zaštite, za koji su ga Šveđanke optužile, sproveden uz saglasnost obe strane, prenosi američka agencija.

Asanž je nedavno za list "Tajms" izjavio da su motivi optužbi Šveđanki protiv njega zapravo novac, osveta i politički pritisak. Osnivač "Vikiliksa" i dve Šveđanke sreli su se sredinom avgusta na jednom predavanju u Stokholmu, a Asanž je sa obe imao seksualni odnos u roku od nedelju dana.

One su se, navodno, kasnije upoznale i u razgovoru ustanovile da je Asanž imao seks sa obe, ne koristeći kondom, a sa jednom od njih "dok je spavala". Zatim su otišle u policiju da bi, kako tvrdi njihov advokat, "potražile savet" i gde je slučaj ocenjen kao seksualni delikt i prosleđen je sudu.

Asanž, koji je uzdrmao svetsku javnost objavivši na svom sajtu "Vikiliks" niz tajnih dokumenata Stejt departmenta, trenutno se nalazi u pritvoru u Velikoj Britaniji, očekujući eventualno izručenje Švedskoj.

POVEZANE VESTI

Petak 24.12.2010. 23:41
Jao jadnice. Ko o cemu kurva o postenju. Koja budala ce im poverovati da su silovane? A to da nisu agenti CIA je potpuno jasno. Samo su placene, kao i svaka roba.
Petak 24.12.2010. 23:46
Asanž je imao seks sa obe, ne koristeći kondom, a sa jednom od njih "dok je spavala"....ovo "dok je spavala" je VRH VRHOVA.....
Subota 25.12.2010. 01:10
Оптужбе које су предмет подсмеха широм света и основ за стварање најразноврснијих вицева, вероватно су само једна правна међуфаза, док Амери не смисле одговарајућу причу и могућу оптужницу са јачом законском претњом. Хронологију августовских догађаја са Швеђанкама Ани Ардин и Софијом Вилен(левичарске активисткиње), највероватније намештених афера, подробно је објаснио немачки новинарски дневник "Билд". Из те хронологије се види сва баналност оптужбе шведског правосуђа и доводи нас у убеђење, да се иза свега крије америчка игра.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online