Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Petak 17.12.2010.
07:15
Vestionline A

''Martijev izveštaj napad na Albaniju''

Predsednica albanskog parlamenta Jozefina Topali izjavila je danas da je izveštaj specijalnog izvestioca Saveta Evrope Dika Martija usmeren protiv države Albanije i njenih partnera širom sveta, kao i protiv mira u regionu, javila je albanska novinska agencija ATA.

Podigao ''prašinu'': Dik Marti

Na plenarnoj sednici parlamenta, Topali je kazala da ovaj dokument o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i Metohiji i u Albaniji predstavlja "potpunu zloupotrebu položaja jednog člana Parlamentarne skupštine Saveta Evrope".


"Dok Dik Marti ne obezbedi neki dokaz ili činjenicu i ne pošalje ih sudu, imam puno pravo da tražim, na osnovu procedure, da se formira komisija forenzičara i sprovede istraga o razlozima i ciljevima zbog kojih je Dik Marti sastavio i objavio takav izveštaj, koji ne samo što ima antialbanske ciljeve i što je usmeren protiv naše države i mira u regionu, već je protivan i našim partnerima širom sveta", rekla je Topali.


Komitet za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope usvojio je Martijev izveštaj o ilegalnoj trgovini ljudskim organima na Kosovu i u Albaniji i predlog prateće rezolucije.

Marti je, za glavnog vođu grupe koja se bavila trgovinom organima optužio aktuelnog kosovskog premijera Hašima Tačija. O predlogu rezolucije sačinjenom na osnovu Martijevog izveštaja, Parlamentarna skupština Saveta Evrope će raspravljati na zimskom zasedanju.

POVEZANE VESTI

Petak 17.12.2010. 08:22
Usmeren protiv drzave Albanije,gospodin Marti nebi ovo izneo u javnost da nije siguran u to o cemu govori,a drugo samo me zanima sta ce Beograd da uradi po ovom pitanju,ovo je strasno da je Beograd ovo znao a cutao je mislim da predsednik Tadic ne samo treba da bude smenjen ,nego treba da se podnese tuzba protiv njega!
Petak 17.12.2010. 07:56
ovaj dik marti nije normalan. Kako moze tako da napada neduzni albanski narod .treba ga usutkati prije nego pocnu madjunacionalni sukobi na balkanu . On svojim izvijescem steti demokratskoj vladi albanije i moze da joj nasteti pri ulasku u E:U -on nije normalan jer gusi demokraciju jer sto je 2000 srba kad je u pitanju mir.Oni nisu pobili srbe ,samo su im vadili srce a to sto ovi nisu prezivjeli nije krva albanija i kosovo .STOP REPRESIJI NA NEDUZNE !!!!!
Petak 17.12.2010. 09:13
martijev izvestaj je istina o nezapamcenom i nekaznjenom zlocinu nad srbima iz srbije, tacnije kosova. reakcija na ovaj izvestaj u srbiji je slaba, pa se stice utisak da jos uvek jugoslovenska srbija se i ne uzbuduje mnogo zbog ovoga. vukcevic od crne gore ce nam to malo razjasniti ... i to je sve. kakva se ovo politika vodi u srbiji?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online