Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 30.11.2010.
11:34
D. Lj. Joksić - Vesti A

Počeo Treći svetski rat???

Makedonci se veoma dobro sećaju čuvene bugarske proročice baba Vange. Mnogi od njih su za njenog života potražili pomoć od te slepe žene za koju se verovalo da osim predskazanja, može da vida rane i leči neizlečive bolesti.

Iako je prošlo 14 godina od njene smrti, njena proročanstva i dalje privlače pažnju javnosti. Pogotovo ono da će Treći svetski rat, koji će se voditi nuklearnim i hemijskim oružjem, početi u novembru 2010. godine kao običan rat i trajati sve do oktobra 2014. godine. Tome će, ''videla“ je baba Vanga, prethoditi atentati na četiri predsednika i rat u Indoneziji.

Baba Vanga
 


Atentati se još nisu desili, a ni rat u Indoneziji. Ipak, desio se sukob između dve Koreje koji može da dobije nesagledive dimenzije, pa predviđanja slepe proročice mogu da imaju smisla.


Baba Vanga je predvidela brojne događaje, počev od bombardovanja Beograda 6. aprila 1941. godine, smrt bugarskog cara Borisa, zemljotres u Skoplju, sudbinu italijanskog premijera Alda Mora, tačan datum smrti svoga muža, pa čak i svoje smrti.


Vangelija Dimitrova, devojačko Pandeva, muževljevo Gušterova, koja se kasnije proslavila kao baba Vanga, rođena je 3. oktobara 1911. godine u Strumici, na jugoistoku Makedonije. Detinjstvo je provela u siromaštvu i bedi. Nakon smrti majke,kao trogodišnja devojčica, ostala je da živi sa ocem u još težim uslovima. Kasnije se otac ponovo oženio pa je mala Vangelija dobila još troje braće i jednu sestru. Krajem 1923. godine njena porodica se seli u Novo Selo.


Sa navršenih 12 godina, život ove devojčice promenio se iz korena. Jednog dana, dok se sa braćom igrala blizu kuće, iznenadni jak vetar ju je podigao, a potom vukao po zemlji. Meštani su je pronašli nekoliko metara dalje zatrpanu prašinom i kamenjem i sa očima punim peska. Od tog čudnog događaja je oslepela, a kasnije je otkrila da poseduje dar proricanja.
Skoro tri godine je provela u školi za slepe u Zemunu gde je naučila Brajevu azbuku, svirati klavir, šiti... U bugarski grad Petrić se vratila nakon smrti pomajke da bi se brinula za mlađu braću i sestre, a kada se pročulo da poseduje paranormalne sposobnosti, od nje je preko milion ljudi zatražilo pomoć. Baba Vanga je bila nepismena, pa su njena predviđanja zapisivali rođaci i prijatelji. Tako su i do danas sačuvana njena frapantna predviđanja.
 

Kad je 1980. godine, Vanga izrekla : "Krajem veka, 1999. ili 2000. godine, Kursk će prekriti voda i celi svet će plakati nad tim", svi su njeno proročanstvo smatrali ludim, jer su mislili da se odnosi na grad. A kad je u avgustu 2000. godine ruska podmornica Kursk potonula, Vangine reči su dobile na smislu.


I njeno naredno predskazanje je frapiralo svet. Godine 1989. slepa starica je rekla:

"Strava, strava. Američki blizanci će pasti nakon što ih napadnu čelične ptice. Vukovi će zavijati u grmlju, nevina krv će biti prolivena". Kao što je Vanga i predvidela, 11. septembra 2001. godine tornjevi Svetskog Trgovinskog Centra, popularni "blizanci" su sravnjeni sa zemljom u terorističkom napadu. U vreme napada predsednik Amerike je bio Džordž Buš, što objašnjava grmlje ( eng. bush ) u njenom proročanstvu.
 

Za života je baba Vanga predvidela i perestrojku u SSSR-u, smrt princeze Dajane, početak Drugog svetskog rata, raspad Jugoslavije, sukobe u Gruziji, početak drastičnog pogoršavanja ekološke situacije na našoj planeti. Za 2018. ona je prorekla da će prestati eksploatacija nafte, da će krenuti prvi voz na "žicama od sunca", da će biti otkriven život u kosmosu i odgonetnuta tajna nastanka života na Zemlji...
 

Oni kojima je proricala sudbinu vele da je baba Vanga retko grešila, a u istinitost njenih proročanstva pre više od dve decenije uverila se i Lepa Brena, kojoj je ova starica rekla da će živeti u skladnom braku ako se uda za čoveka koji će nositi belu uniformu. Ko je čovek u beloj uniformi iz baba Vanginog proročanstva, Breni je postalo jasno 24. oktobra 1987. godine na premijeri filma ''Hajde da se volimo”, kada je i upoznala odabranika svoga srca, tada našeg najboljeg tenisera Slobodana Živojinovića.


Osim nesrećnika koji su od baba Vange tražili pomoć, njena predviđanja su zanimala i naučnike širom sveta, pogotovo ruske istraživače paranormalnog, ali su njihovi zaključci ostali tajna.

POVEZANE VESTI

Utorak 30.11.2010. 11:54
Daj Boze da se prevarila po pitanju 3. svjetskog rata!!!
Utorak 30.11.2010. 16:04
Трећи светски?! Може, али овај пут без Срба!!!
Utorak 30.11.2010. 14:24
Свештеник Родион Петроградски о способностима бабе Ванге: "Слично феномену бабе Ванге пали духови могу да изазову исте такве пророчке способности и код других људи који су добровољно ступили у везу с њима и добили од њих те за себе и за друге погубне натприродне способности. Осим набројаних екстрасенса, врачева и пророка постоји њима сличан читав низ народних учитеља и исцелитеља који, користећи иконе и свеће, врачају воду, изливају восак, читају молитве, варајући и себе и друге."
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online