Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
10
Četvrtak 18.11.2010.
11:09 >> 15:20h
Vestionline A

Kome se ne sviđa portret može da traži novi!

Šef protokola Skupštine Srbije Milivoje Glišić podneo je ostavku zbog, kako je naveo, loše organizacije rada u parlamentu, ali i zbog afere sa portretima dosadašnjih predsednika Narodne skupštine Srbije. On je danas izjavio da će predsednicima, koji nisu zadovoljni kako su ispali, biti ponuđeno da se urade novi.

Rumeni predsednici Skupštine Srbije

 U holu glavnog ulaza u Dom Narodne Skupštine početkom novembra je otvorena izložba 26 portreta predsednika parlamenta, od 1920. godine pa do danas. Portreti su građane koštali ukupno 3,99 miliona dinara, bez PDV-a. Glišić je tada izjavio da je izrada slika bila njegova ideja i da nije imao zakonsku obavezu da raspiše tender.


On je takođe istakao da su mu predsednica i generalni sekretar parlamenta Slavica Đukić Dejanović i Veljko Odalović dali odobrenje. Glišić je u pismu, upućenom Odaloviću, još dodao da je on ispao "jedini krivac" afere sa portretima. Njegova ostavka je trenutno na razmatranju. 

Bivšim predsednicima Skupštine Srbije koji su nezadovoljni portretima, a među kojima su, prema rečima Glišića, Nataša Mićić i Tomislav Nikolić, biće ponuđeni novi. Glišić je naveo da su svi nekadašnji predsednici konsultovani prilikom njihove izrade, a portreti su rađeni na osnovu fotografija koje su sami dostavili ili su to učinile njihove porodice.

"Ako budu zahtevali da ih ponovo slika, on će to i uraditi", rekao je Glišić, dodajući da ne veruje da bi slikar Dragan Stojkov za naknadne potrete tražio dodatan novac.

Tomislav Nikolić, koji je bio predsednik parlamenta samo jedan dan, rekao je da se on ne bi usudio da sam izabere slikara koji će raditi portrete, i da mu je neprijatno što se u skupštinskom holu "nezasluženo" nalazi.


"Portreti su rađeni po fotografijama, a to rade mnogi naivci u Šumadiji", primetio je lider naprednjaka.

Slikar Dragan Stojkov iz Sombora uradio je 26 slika, svaka je koštala po 148.000 dinara, a portretima nisu zadovoljni ni predsednici ni stručnjaci.

Četvrtak 18.11.2010. 11:12
zasto. oni sluze za gledanje po kazni. i bas tako su kao naslikani. RUZNI. prave lopovske face.
Četvrtak 18.11.2010. 12:15
Nešto se mislim, pa slikari su gubili glave kod raznih kraljeva i careva, a ne šefovi protokola, sekretari skupštine i slični. Ovom slikaru odmah oduzeti kičicu, štafelaj i paletu sa bojama ... Ili mu ponuditi da izvrši popravku, recimo da im svima docrta oreol oko glave ... i spasi svoju.
Četvrtak 18.11.2010. 13:05
http://www.vesti-online.com/profil/3536/brankorajcevic/blog/44/Pozdravna-rec-urednika-Vaseg-portala
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online