Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 16.11.2010.
15:03
J. Arsenović - Vesti A

Koštunica je hrišćanin a ne ubica

DSS je opoziciona stranka kojoj se iz vlasti upućuju najteže kritike, a istovremeno osporava uticaj među biračima. Poslednja optužba došla je iz advokatske kancelarije Srđe Popovića koji je, u ime majke i sestre ubijenog premijera Zorana Đinđića, predsednika DSS optužio za potpirivanje pobune "crvenih beretki", a što je, prema njima, bio samo uvod u Đinđićevo ubistvo. Direktor informativne službe DSS i bivši potpredsednik DS-a Slobodan Vuksanović objašnjava zašto je stranka oštrim saopštenjem reagovala na tužbu protiv njenog lidera.

Slobodan Vuksanović

- Stvari koje trpi Koštunica po pitanju tragičnog ubistva ubistva Zorana Đinđića nemaju apsolutno nikakvog osnova i potpuna su glupost - tvrdi u razgovoru za "Vesti" Vuksanović.


U svom odgovoru, DSS se obrušila na advokata, ali ne i na majku i sestre ubijenog premijera?
- Za te pravničke stvari morate da pitate našu pravnu službu, a ja mogu samo da dodam da sve nadležne službe u državi znaju da je Koštunica iskreni svetosavac i hrišćanin.


Kako komentarišete Tadićevu izjavu da Srbija ne bi imala 5. oktobar da ste vi 2000. izabrani za lidera DS umesto Đinđića?
Da sam ja tada pobedio, Zoran bi bio živ, Boris bi bio mnogo ranije predsednik države, a mafija - Čume, Krme i ostali, ne bi okupirali srpsku vladu. To možete da proverite kod svih naših iskusnih novinara, a pre svega kod Aleksandra Tijanića koji je u to vreme najbolje poznavao situaciju u stranci. Odnosi sa svetom bili bi na najvišem nivou, jer ja imam samo srpski pasoš i govorim nekoliko stranih jezika.
 

Dinkić sanja premijersko mesto

 

Može li Dinkić ponovo da sruši Vladu s obzirom na to da je juče oštro reagovao na Tadićevu najavu da neće biti odmrzavanja plata?
- Može sigurno, jer od 2000. on sanja da postane predsednik Vlade, a pošto ne trpi tuđe autoritete ne može dugo da ostane u savezu ni sa kim. Njegov problem je i u tome što ne može ni sam da se izbori za pobedu.

Zoran Živković vas je optužio da ste tada zarad podrške stranačkim odborima nudili kompjutere i slične stvari?
- Nisam imao šta da nudim nikome, pa ni Zoranu Živkoviću pošto njemu ništa nije bilo potrebno. On je sve to imao od svojih drugara poltrona.

Živković i ja smo kao zonska i prva liga. Nikada ga nisam gledao kao protivkandidata, niti je nas tada iko mogao da poredi. Ali i tada i sada na njega gledam kao na druga i ostao mi je drag.


Predstoje izbori unutar DS, verujete li da među potencijalnim kandidatima za potpredsednike ima onih koji imaju šansu za uspeh, a da nisu na istoj talasnoj dužini sa Tadićem?
- Uvek je to moguće u demokratskim procedurama. Ne znam ko od kandidata nije na istoj talasnoj dužini, ali ima dosta potpredsedničkih mesta i još više kandidata i potpuno je normalno da neko ko ne misli isto o svemu kao i lider partije može da pobedi.


Da li će i DSS da demokratizuje izbore za potpredsednike?
- DSS ima praktično istu demokratsku proceduru. Iz istog statuta je proizašla izborna procedura i DS i DSS.


Ali kod vas potpredsednike predlaže Koštunica i njihov izbor se po pravilu obavlja aklamacijom?
- Kod nas je trenutno mandatni sistem i ne vidim problem u tome. Sve ima svoje "za" i "protiv".
 

Sa Veljom nije sigurno

 

Da li je DSS definitivno ostao bez Nove Srbije kao koalicionog partnera?
- To ne znam, vreme će pokazati. Trenutni odnosi ne moraju ništa da znače.


Na terenu je stranačko pregrupisavanje, hoće li i vaša stranka krenuti u okupljanje nekih opozicionih partija?
- Ne znam. Izbori još nisu u najavi.

POVEZANE VESTI

Utorak 16.11.2010. 15:14
znaci stranka pred gasenjem ista prica. sta bi bilo da je bilo. a ni reci sta treba da se dogodi, da kostunica izvadi pampure iz usiju.
Utorak 16.11.2010. 17:42
Cuj ovo: Kostunica je hriscanin, a ne ubica! A kakve veze ima dali je neko ubica ili ne sa Hriscanstvom kao religijom??? Meni to nije jasno! I ustase behu Hriscani, ali Boga mi i ubice!!! Ne stitim Kostunicu, ali zaista ne shvatam gdje je logika ovakvog zakljucka i naslova!!!
Utorak 16.11.2010. 19:12
Izvinjavam se zbog ostrijih komentara, nadam se da nisam nikoga uvredila. Jednostavno, iznervirala sam se.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online