Petak 28. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 15.11.2010.
12:51 >> 20:33h
Tanjug A

Tadić: Učinićemo sve da pronađemo Mladića i Hadžića

Predsednik Republike Srbije Boris Tadić razgovarao je danas sa glavnim tužiocem Haškog tribunala Seržom Bramercom, koji je u poseti Beogradu povodom pripreme redovnog izveštaja Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Predsednik Tadić je preneo tužiocu Bramercu da će Srbija nastaviti da čini sve kako bi locirala, uhapsila i izručila dva preostala haška optuženika Ratka Mladića i Gorana Hadžića, saopštila je pres-služba predsednika Srbije.

Boris Tadić (levo) u razgovoru sa Seržom Bramercom (desno)
 


Sastankom sa predsednikom Tadićem Bramerc je završio jednodnevnu posetu Beogradu, tokom koje se sastao sa premijerom Mirkom Cvetkovićem, članovima Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, predsednikom Višeg suda u Beogradu Dragoljubom Albijanićem i članovima operativnih timova koji tragaju za haškim optuženicima.


Savet Bezbednosti UN će izveštaj Serža Bramerca razmotriti 6. decembra.

 

Cvetković: Srbija potpuno sarađuje sa Hagom

Premijer Mirko Cvetković kazao je na sastanku sa Bramercom da su Vlada Srbije i svi nadležni organi upotpunosti posvećeni punoj saradnji sa Haškim tribunalom i da se kontinuirano preduzimaju svi mogući napori kako bi i preostali begunci bili izvedni pred ovaj sud

 

- Smatram da proces saradnje Srbije sa Hagom karakteriše postojanje nesumnjive političke volje i visok stepen saradnje na tehničko-operativnom nivou. Obaveza Srbije je da svi koji su počinili zločine budu izvedeni pred lice pravde - istakao je premijer Cvetković.

Srpski premijer Mirko Cvetković na sastanku sa glavnim tužiocem iz Haga Seržom Bramercom
 

Iz premijerovog kabineta je saopšteno da su na sastanku Cvetkovića i Bramerca precizirai nardni koraci Srbije u saradnji sa Haškim tribunalom.Na sastanku su precizirani naredni koraci Srbije u saradnji sa Haškim tribunalom.

Ljajić: Nema nerealizovanih zahteva iz Tribunala

Na današnjem sastanku predsednika Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom Rasima Ljajića sa glavnim tužiocem Tribunala Seržom Bramercom zaključeno je da je Srbija po svim zahtevima haškog Tužilaštva postupala brzo i efikasno i da u ovom trenutku nema nerealizovanih zahteva Haškog tribunala.

Rasim Ljajić

Na sastanku u Beogradu konstatovano je da između Srbije i haškog Tužilaštva nema nijednog otvorenog pitanja koje se odnosi na dostavljanje dokumentacije, pristup arhivama i svedocima, i ostale tehničke aspekte saradnje, saopštio je Nacionalni savet za saradnju sa Haškim tribunalom.

Zajednički je stav da je po svim zahtevima Tužilaštva postupano brzo i efikasno, te da u ovom trenutku nema nerealizovanih zahteva Tribunala.

Kako je navedeno u saopštenju, visoki nivo saradnje došao je kao rezultat napornog rada timova Tužilaštva i Nacionalnog saveta, njihovog odličnog profesionalnog odnosa i uspostavljenog međusobnog poverenja.

Saradnja sa Tribunalom se, u aspektima koji spadaju u nadležnost Nacionalnog saveta, duže vremena i u kontinuntetu odvija nesmetano, i preduzeće se svi potrebni koraci da se tako nastavi i u budućnosti, navodi se u saopštenju.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.11.2010. 13:11
Neki nasi glavatori ocigledno nikada nisu culi za ovu poslovicu: "Ko drugome jamu kopa, sam u nju upada!" Ali ni za; "Ne sudi drugima, da i tebi drugi ne presude!"
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online