Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 15.11.2010.
03:07
blic.rs, Tanjug A

Čeda: Ova vlada ne može da uvede Srbiju u Evropu

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je ideja te stranke da 2011. treba da idemo na izbore i da DS i LDP mogu da budu u centru nove, "čiste evropske vlade", jer smatra da sadašnja Vlada ne može Srbiju da uvede u EU.

Sadašnja Vlada beži od svoje senke: Čedomir Jovanović
 

"Dan odluke o kandidaturi za EU mora da označi društvenu i političku revoluciju. Jasno je, međutim, da to ne može da vodi ova Vlada koja beži od svoje senke, dok u njoj dominiraju nameštenici stranaka, zadovoljni preživljavanjem od jedne do druge najave rekonstrukcije", rekao je Jovanović u intervjuu za "Blic".

Jovanović smatra da bi DS sa LDP-om mogao da budu u centru "čiste evropske vlade", pod uslovom da se, kako kaže, "DS ne krije iza predsednika Srbije".

On je naglasio da LDP želi da u sledećoj vladi kreira politiku.

"I dalje mislim da DS ima potencijal da s nama politički investira u tu promenu, ali bez suvišnog kalkulisanja i skrivanja iza predsednika Srbije. LDP nema dilemu oko čega bi napravio brzu i efikasnu vladu u čijem bi centru bile naše dve stranke", rekao je lider LDP.

"Suština je u dogovoru oko poslova vlade kao što su niski porezi, pomoć mladima za prvi posao i prvi stan, jačanje konkurencije, sređivanje penzijskog fonda, afirmacija ljudskih prava, ulazak u NATO, efikasnija saradnja sa susedima. Mi u toj vladi nećemo da parazitiramo na leđima DS, nego da pokrenemo procese za koje do sada nije bili prostora, snage ili podrške u koaliciji", naveo je Jovanović.

On smatra da bi eventualni savez DS i Srpske napredne stranke "ugušio i umrtvio potencijal Srbije", ističući da "nam ne treba stabilnost u održavanju postojećeg stanja, nego suštinski nova politika".

Na pitanje šta očekuje od optužnice majke i sestre Zorana Đinđića podnete protiv, između ostalih, Šešelj i Koštunice, lider LDP je rekao da "postoji mnogo elemenata koji potkrepljuju veze između Legije, JSO, antihaškog lobija, Koštunice i njegovog okružnja".

"Nedavno je i bivši tužilac potvrdio da je sam vrh Koštuničine vlasti direktno sprečio postupak o tome kako su Rade Bulatović i Dragan Jočić nezakonito razgovarali sa Legijom po njegovom hapšenju... Sve to, uz podatke do kojih se došlo nakon pritvaranja braće Simović, mora pomoći tužilaštvu i sudu da utvrde istinu", kazao je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.11.2010. 08:20
U pravu si ti Cedo! Nemoze to ova vlada, kao ni ona prije nje, a nebi mogao ni ti... Ako pogledam malo unazad, sta sam ucila iz geografije (gdje pripada Balkan), i kad vidim vasu "borbu" da nas uvedete u Evropu, onda dolazim do zakljucka da smo mi u stvari samo "Bliski istok" za ostatak Evrope! Ili mi nismo ucili istu geografiju? Neko nesto grdno pogresno radi ili je radio ranije! Srbija pripada Evropi, sa ili bez organizacije EU! Samo gubite bespotrebno i vrijeme, i energiju... Bolje da se uhvatite nekog pametnijeg, i za narod mnogo bitnijeg posla!!!
Ponedeljak 15.11.2010. 09:36
Ne moze ni ova ni pet narednih
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online