Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 14.11.2010.
15:05
S. M. Tomić - Vesti A

Marijan Rističević, lider na magarcu

Sve je počelo kad je makedonski zabavljač Boki 13 poslao pilulu nepoznate sorte političaru i farmeru Marijanu Rističeviću. Ovaj je to shvatio kao provokaciju i zasuo ga celokupnim bogatstvom srpskog rečnika u uvredama. Boki je najavio tužbu pošto je Marijan "homofob i džabe mu je što je pametan kad nije savremen muškarac".

Marijanova druga supruga Javorka je odmah javno priznala da joj je došlo da razbije televizor jer je za nju biti peder bolest. "Imam ćerku i sina i ako bi mi ćerka bila kurva, to bih podnela, ipak je to najstariji zanat, ali, ako bi mi sin bio, kako se to kaže, gej, to ne bih mogla da podnesem."


Milka i Anđelko Rističević stigli su u Vojvodinu 1956. godine. Potiču iz sela Bogović, u opštini Goražde. Krenuli su za golim hlebom i stigli u Srem.

Marijan Rističević "u svom elementu"

Sin Marijan je rođen 1. marta 1958. Za njim je posle stigao brat, koji nije dugo poživeo, i sestra Zorica. Živeli su u štali od naboja i nadničili od njive do njive.

Anđelko se ponosi što je celog života bio čist proleter, pa su Marijana još u petom razredu vodili na njivu, da istovara đubrivo iz kamiona i radi za nadnicu po kombinatima.

I danas bi voleo da mu je sin više na oranici nego u politici. Cela porodica u društvu sa snajkom Javorkom živi na kraju sela Novi Karlovci nadomak Inđije, u poslednjoj seoskoj ulici, u poslednjoj naseljenoj kući. Imaju 20 jutara svoje zemlje, a uzimaju i pod arendu.


Marijan je uspeo da završi Višu školu organizacije rada, pa je 1979. do 1985. radio u Industriji motora i traktora (IMT), a od 1986. se drži njive kojoj je kasnije pridodao i politiku. "To je zato što voli da čačka i priča", kaže otac Anđelko. Od 1999. je predsednik Narodne seljačke stranke.

Bio je predsednički kandidat 2004. i osvojio 10.198 glasova. Tvrdio je da je njegova prednost u tome što može da podigne džak od 50 kilograma, a njegovi protivkandidati "ni dve kile".

Priznaje da se u vreme predizborne trke i po tri dana nije izuvao. "U životu sam najviše mrzeo mašne, tašne i crne automobile. Sve što sam mrzeo, to sam postao. Odelo ne podnosim, al' ga nosim iz poštovanja prema narodu, a mediji me opleli da izgledam kao kondukter."


Obožava da gaji ćurane. Kad su ga jednom novinari pitali kako mu se zove omiljeni ćuran, zabezeknuto je odbrusio: "Ne zove se. Ime mu je Meso." Ipak, priznaje da nikad nije zaklao, niti pucao u životinju. Kad se kolju svinje, beži u kuću. Ali, pravi je majstor za roštilj i kobasice. "Postavio sam rekord na jednoj seoskoj slavi i ispekao 1.400 komada pljeskavica, kobasica i vešalica. Triput sam skak'o do mesara, a tada sam se zabavljao s mesarevom ćerkom."


Prvi put se oženio u 39. godini. Svetlana je tada imala 19 godina, a Anđelko i Milka 10 dana nisu znali da im je to snaha. Mislili su da je konobarica, pošto je tada držao kafić. Nije znao kako da im saopšti, stari su ljudi. U to doba nosio je kosu do ramena i otisnuo se u disk-džokeja.

Neko vreme je i igrao fudbal u seoskom klubu Polet. Čak se i šatirao terajući modu.


Drugu ženu Javorku, 15 godina mlađu, upoznao je u Inđiji kad ga je umalo zgazila kolima. Istrčao joj na put, a ona se zaljubila u njegove oči. Za nju nije bila prepreka to što je već oženjen, pa se ubrzo uselila u kuću Rističevića. Svadba je bila regularna, posle brakorazvodne parnice.


Marijan za sebe tvrdi da je budala. Kaže da je poslanik s dva mandata u Skupštini, koji ne ukrade belu banku, budala za većinu ljudi.

Da se selo pita!: Marijan Rističević

Jedared se pojavio pred Skupštinom na traktoru starom 23 godine, a drugi put na magarcu - da bi pokazao na šta je srpski seljak spao. "Magarac, koga su novinari nazvali Mlađom, odrastao je, živ je i zdrav i čuva ovce u ritu."


Nikad nije imao telohranitelja, osim morskog praseta, koje je zaslužilo da ima ime, a zvalo se Kožica. "Najavljivalo mi goste. Bilo ko da otvori vrata, ono zaskiči."

Zbog drugog ljubimca pekinezera Bubice zavoleo je Kineze jer su izmislili tako rentabilno kuče koje malo jede. Kasnije su ga pregrizli vučjaci, koji jedu mnogo više.


Na "Farmu" je ušao da bi pokazao naciji šta znači biti pravi seljak i kako treba jedan političar da se ponaša, jer se ovi naši vode devizom "što stražnjici godi, obrazu ne škodi".

Ne da zemlju za fotelju: Marijan Rističević

Pri tom je ženi Javorki oduzeo garancije da će joj biti veran: "Ako tamo bude neka dobra ženska, biće seksa u nekom budžaku, ali s pederima nikako! Ja ne mislim da je u redu biti s istim polom."


Marijan je zasad ostao bez seksa, ali je u ušao u istragu pederastije. Javorka je poručila da je kukuruz dobro rodio. Ako nema seksa, biće makar para.

Nedelja 14.11.2010. 19:36
posle ovog teksta, razvod pa nova zena.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online