Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 12.11.2010.
06:41 >> 12:59h
kurir-info.rs A

Predata srpska lista za izbore na Kosovu

Predsednik Pokrajinskog odbora Srpskog pokreta odbnove (SPO) Ranđel Nojkić potvrdio je da je formirana jedinstvena srpska lista koja je u predata Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini.

Na jedinstvenoj vlasti kandidati i iz stranaka vlasti i iz opozicije: Ranđel Nojkić
 

Nojkić je za KIM radio rekao da je jedinstvena srpska lista sastavljena od kandidata iz partija koje su deo srpske vlasti i opozicije.

"Jedinstvena srpska lista sačinjena od predstavnika svih političkih stranaka i nezavisnih kandidata iz nevladinih organizacija, predstavlja veliki spektar srpskih političkih subjekata kako bismo animirali što veći broj glasača", objasnio je on.

Nojkić je dodao da se na listi nalazi 56 kandidata koji su ravnopravni i da će glasači odlučiti ko će ući u kosovski parlament.

"Veoma je bitno da u predizbornoj kampanji jasno objasnimo glasačima da na izborima treba da glasaju kako za listu, tako i za kandidata koji će ući u parlament", rekao je Nojkić.

On nije želeo da otkrije imena kandidata na listi, ističući da za tako nešto "nema dozvolu".

Među 29 lista za izbore na KiM devet srpskih


Šef Kancelarije za prijavu stranaka u Kosovskoj centralnoj izbornoj komisiji Miradije Mavrići izjavila je danas da je za vanredne parlamentarne izbore 12. decembra prijavljeno 29 stranačkih i lista građanskih inicijativa, među kojima je devet srpskih.


"Sada imamo rok od dva dana da pregledamo pristigle liste i vidimo da li su kompletne. Ako nisu, podnosioci će imati dva dana da isprave nedostatke. Uslediće potom verifikacija lista i predlog Centralnoj komisiji da proglasi učesnike izbora", kazala je Mavrići. Ona je rekla da će kampanja za izbore početi 1. decembra.


Rok za prijavu lista istekao je u ponoć i sve partije i građanske inicijative su čekale poslednji dan za predaju lista kandidata.


Po redosledu prijavljivanja, liste su prijavile Alijansa za novo Kosovo sa još šest stranaka, zatim koalicija "Vakat", Nova demokratska stranka (NDS), pokret "Samoopredeljenje", Građanska inicijativa Gore (GIG), Crnogorska demokratska stranka (CDS), Partija za ujedinjenje Roma na Kosovu (PREBK), Partija Aškalija za integracije (PAI), Savez Egipćana na Kosovu (LEK), Inicijativa za novu demokratiju Kosova (IRDK).


Na spisku prijavljenih lista je i Savez Turaka Kosova (KTB), Demokratska partija Aškalija Kosova (PDAK), Socijaldemokratska stranka Gore (SDSG), Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNDS), Srpska demokratska stranka KiM (SDSKIM), Srpska kosovskometohijska stranka (SKMS), Građanska inicijativa "Jedinstvena srpska lista" (JSL), Bošnjačka stranka demokratske akcije (BSDAK), Stranka Demokratske akcije (SDA), Demokratski savez Dardanije (LDD), Srpska narodna stranka (SNS), Demokratska partija Turaka Kosova (KDTP), Demokratski savez Kosova (DSK), Alijansa za budućnost Kosova "Ramuš Haradinaj - Dr.Ibrahim Rugova", Samostalna liberalna stranka (SLS), Demokratska partija Kosova (DPK) i "Fryma e re" (Novi dah ) (FER).


Listu je poslednju prijavila multietnička građanska inicijativa "Krilo naroda" (GIKN).

POVEZANE VESTI

Petak 12.11.2010. 09:58
lukavo se izmakli zutocrvena banda i pustila proverenog kadra C I A. da satre sve sveto na kosovo i metohiji. nadam se da ce neko sa kosova i metohije imati bolji vid.
Petak 12.11.2010. 18:49
Срби из Метохије можда и морају да изађу на ове изборе, јер су они окружени Шиштарима, од њих зависе, али ми на северу не морамо, и већина неће, јер и овде постоји неколико група које се за то старају, ови политичари се сматрају издајницима и проданим душама, па није чудо сутра ако се нешто деси са њима.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online