Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 11.11.2010.
17:34
Vestionline A

Nema odlaganja, policija štrajkuje sutra

Sedam udruženih sindikata radnika Ministarstva unutrašnjih poslova, među kojima je Sindikat srpske policije (SSP) sa oko 4.300 svojih članova, stupiće sutra u generalni štrajk, saopštio je danas novinarima Glišo Vidović, predsednik SSP.

Vidović, koji je član Štrajkačkog odbora, je na konferencije za novinare u Užicu, gde je sedište tog sindikata, rekao da raniji razgovori sa ministrom unutrašnjih poslova, kao i jučerašnji pregovori sa predsednikom Vlade Srbije, osim razumevanja za loš materijalni polozažaj radnika policije, nisu urodili konkretnim rešenjima za prevazailaženje tog stanja.

Nezadovoljni...
 


Vidović je ponovio da su štrajkački zahtevi udruženih sindikata policije, sa oko 22.000 radnika, povećanje zarade za 40 odsto, izmene Zakona o policiji i potpišivanje kolektivnog ugovora, koji sada ne postoji.


Generalni sekretar SSP Lazar Ranitović najavio je da će štrajk radnika MUP-a početi sutra u sedam časova u policijskim upravama na teriotirji Srbije, osim u Kraljevu gde je zbog nedavnog zemljotresa uvedeno vanredno stanje.


Radnici na upravnim poslovima u policijskim stanicama u vreme štrajka radiće samo na hitnim slučajevima, dok će uniformisani sastav policije izlaziti samo na hitne interevencije, što znači da u gradovima i na putevima neće biti redovnih saobraćajnih patrola, rekao je Ranitović.


On je naglasio da u vreme štrajka radnici policije neće obezbeđivati javne skupove i sportske događaja, osim humanitarnih skupova, a što se tiče granične policije bezbednost države neće biti ugrožena, ali će biti primenjeni "beli štrajk", koji podrazumeva detaljnu kontrolu svakog vozila i putnika koja traje dvadesetak minuta po automobilu.


U SSP ne očekuje da će tokom dana doći do odluke o odlaganju zakazanog generalnog štrajka radnika MUP-a. Predsednik NezavIsnog sindikata policije Velimir Barbulov izjavio je sinoć posle razgovora s premijerom Mirkom Cvetkovićem da su sindikati dobili uveravanja da će vlada obezbediti dodatna sredstva za poboljšanje njihovog materijalnog i socijalnog položaja.


On je rekao da će o tome sindikati danas upoznati članstvo i da će tada doneti odluku da li će, kako je prethodno najavljeno, doći do zakonske obustave rada policije zakazane za petak, 12. novembar.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.11.2010. 18:08
moj beograd mi neda pare.
Četvrtak 11.11.2010. 17:37
Nesto razmisljam: zasto narodni poslanici nikad ne strajkuju?
Četvrtak 11.11.2010. 17:48
Hoce li da strajkuju oni sto sa radarima cuce u zbunju pored puta?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online