Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 10.11.2010.
12:01
Z. Marjanović - Vesti A

Tomić: Nikad ne bih odao Mladića

Komentarišući izjavu ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića da bi zbog pomaganja u skrivanju Ratka Mladića, ako Tužilaštvo to zatraži, policija mogla da vodi dodatnu istragu protiv njega, penzionisani general Aco Tomić, bivši načelnik Službe vojne bezbednosti tvrdi za "Vesti" da nikad nije učestvovao u skrivanju generala Mladića, ali i da kojim slučajem zna gde se odbegli general nalazi to nikada ne bi rekao.

Aco Tomić, bivši načelnik službe vojne bezbednosti
 

Ministar Dačić kaže da je protiv vas moguća dodatna istraga, ako to bude zahtevalo Tužilaštvo?
 

- To su gluposti koje se ponavljaju s vremena na vreme, nekoliko puta godišnje. U svim prethodnim istragama, a ispitivan sam i u vreme akcije "Sablja" i kasnije, u slučaju Mladićevih jataka policija, istražni sudija i tužilac nisu našli ništa na osnovu čega bih bio optužen. Međutim, i pored toga vlast me i dalje progoni stvarajući atmosferu kao da sam lično skrivao Ratka Mladića. Kako drugačije da to shvatim nego kao progon kada me uvek u ovakvim situacijama čeka i po 200 novinara koji bi da vide kako Acu Tomića izvode sa lisicama na rukama... Preko glave mi je te igre vlasti u vezi sa mnom i Ratkom Mladićem.

Da li ćete se posle ovakvih izjava obratiti sudu?
 

- Koga da tužim i pred kojim sudom? Pa ja sam pre osam godina tužio Borisa Tadića i do danas se nije desilo ništa. Koga da tužim kad je i ovo njegovo delo?
 

Nevin, a moram da platim

Za hapšenje u "Sablji" sam dobio presudu u moju korist, a koliko juče mi je stiglo rešenje da moram državi da dam 3,5 miliona dinara nekakvih zateznih kamata. Ne znam o čemu se radi. Ispada da ću morati državi da platim zato što sam bio u pritvoru.

I šta ćete da uradite?
 

- Niti ću kome više da se obraćam, niti ću da čitam šta piše u štampi. Ne interesuje me više ni šta hoće od mene ni šta se o meni piše. Može da povezuje i konstruiše ko šta hoće, ali ponavljam to su naobičnije gluposti, mogli bi posle toliko ispitivanja da me ostave na miru. Neka za promenu pogledaju koliko je na ulicama prosjaka koji nemaju za komad hleba. Ponavljam - nisam skrivao Ratka Mladića i u njegovom skrivanju nikad nisam učestvovao. Ali moram da kažem i ovo: čak i da znam gde je Ratko Mladić to im nikada ne bih rekao.
 

Vi mnogo toga znate, ne samo o Mladiću?
 

- Naravno da ima mnogo toga što bih mogao da kažem, ali za sada ne mogu da govorim. U ovom trenutku želim samo da me ostave na miru, jer ako misle da će preko Ace Tomića doći do Ratka Mladića onda su u velikoj zabludi.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.11.2010. 12:31
ko je sledeci. kostunica 100 %.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online