Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 09.11.2010.
19:51
Tanjug A

Tadić: Reforma pravosuđa po standardima EU

Predsednik Srbije Boris Tadić izjavio je danas da proces pravosudnih reformi u Srbiji treba da bude dovršen po standardima Evropske unije i dodao da ohrabruje sve činioce pravosudnog sistema da nastave dalje sprovođenje reformi.

Sve za EU: Boris Tadić
 


Tadić je, učestvujući na dodeli diploma polaznicima Pravosudne akademije, rekao da je u domenu pravosuđa u EU postignut visok standard i da je to model koji Srbija želi da sledi.


On je rekao da sve državne institucije u Srbiji treba da obezbede vladavinu prava, ali da postizanje tih standarda nije jednostavno zbog sloma društvenih vrednosti tokom 90ih godina.


"Danas imamo u društvu nasilje i mržnju u odnosima među ljudima, na sportskim utakmicama i na političkim forumima. To ne sme da bude prisutno i država na to treba da odgovori kaznenim merama", izjavio je Tadić.


Predsednik Tadić je istakao da je slom društvenih vrednosti tokom 90ih godina uzrokovao urušavanje ekonomije u državi, ali i porast nasilja i mržnje u društvu.
Tadić je rekao da Srbija čini velike napore da odgovori na izazove organizovanog kriminala, ocenivši da je i organizovani kriminal posledica 90ih godina i da je to problem čitavog zapadnog Balkana.


Predsednik Srbije je poručio polaznicima Pravosudne akademije, koji će uskoro postati sudije i tužioci, da srpski pravosudni sistem u budućnosti mora da primenjuje stroge kaznene norme, ali u skladu sa zakonom.


"Ubrzanim ritmom pravosudnih reformi građani stiču veće poverenje u institucije društva i samo tako možemo da izgradimo demokratsko društvo. Samo u društvu u kojem niko nije nedodirljiv svi građani mogu da budu sigurni. U suprotnom to društvo nema budućnosti", rekao je predsednik Srbije.

Utorak 09.11.2010. 20:10
Osnovni sudovi su ostali leglo korupcije i mafije. Kako je u Apelacionim sudovima ne znam. Presedniče nemoj dalje lagati narod.
Utorak 09.11.2010. 20:06
Zvvvrrrrrnnnn .... - Halooo - Dobar dan ministarka, kako si danas? - O predsedniče izvinite ... - A ne molim vas izvinite vi ... hmm ministarka nemoj to da radiš, nego, šta radiš danas ... - Evo predsedniče baš sam uzela da menjam ... - Ako, ako samo menjaj, neka narod vidi da je zrelo za promenu ... - Ali predsedniče, ja menjam stare, koje su već pune ... - Ne, ne draga moja, pune, prazne, stare su stare ... i zrele za promenu jer moramo biti bliži EU ... - Pa dobro predsedniče, promeniću i to, ali sad je baš nezgodan trenutak jer počinje da se mrda pa moram da žurim ... - Eh, ministarka, ta promena mora da bude žurna i neka mrda ... čujemo se ... tuu tuuu - Eto a ja menjam pelene bebi ...
Sreda 10.11.2010. 01:20
školstvo ste sjebali po standardima eu sad je na redu sudstvo.,ili polj rečeno pretvaranje sudova u inkvizicije po eu standardima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online