Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 06.11.2010.
17:52
Tanjug A

Direktor Inspektorata za rad podneo ostavku

Direktor Inspektorata za rad u Ministarstvu za rad i socijalnu politiku Radovan Ristanović dostavio je danas medijima pisma koja je uputio resornom ministru Rasimu Ljajiću i premijeru Mirku Cvetkoviću, kojim ih obaveštava da je "podneo ostavku" i o razlozima tog čina.

Ne slaže se sa nezakonitim partijskim nameštenjima na ključna mesta u Inspektoratu za rad: Radovan Ristanović


U pismu premijeru Ristanović tvrdi da je razlog zbog kojeg je podneo zahtev za razrešenje njegovo "nestalaganje sa neaktivnošću, koja postoji u Ministarstvu rada i socijalne politike u odnosu na oblast za koju je nadležan Inspektorat za rad, a koje su zbog statusa organa uprave u sastavu, u nadležnosti Ministarstva rada i socijalne politike".


On takođe tvrdi i da je u više navrata pismeno obaveštavao resornog ministra o, kako kaže, nizu predloga koji su vezani za suzbijanje rada na ''crno'', kao i na neophodne i nužne promene u oblasti bezbednosti i zdravlja na radu, koje nisu prihvaćene.


Ristanović u pismu premijeru ističe da se, kako kaže, ne slaže sa "nezakonitim partijskim nameštenjima" na ključna mesta u Inspektoratu za rad, jer se na taj način, tvrdi, dalje urušava ta značajna državna institucija.


U pismu koje je Ristanović uptio Ljajiću, tvrdi da ministar nije ni jedan njegov predlog komentarisao, niti da je preduzeo mere da se reši probleme u oblastima, za koje je zadužen Inspektorat za rad i Ministarstvo rada i socijalne politike.
Tim povodom, Rasim Ljajić je rekao Tanjugu da je Ristanovićeva ostavka deplasirana, jer on (Ristanović) nije prošao na konkurs za izbor direktora Inspektorata za rad.


Konkurs za izbor direktora Inspektorata za rad raspisan je i sproveden u skladu sa zakonom, potpuno nezavisno od Ministarstva rada i socijalne politike.
Naime, konkurs kao što je taj, raspisuje Služba Vlade Srbije za upravljanje kadrovima i Ristanović se javio na konkurs, komisija je odbila njegovu prijavu kao nepotpunu, on se žalio na to rešenje i komisija ga je ponovo odbila.


Imajući to u vidu njegova ostavka je potpuno deplasirana, rekao je Ljajić.

Ova ostavka je deplasirana: Rasim Ljajić


Ljajić je istakao i da je Ristanović imao sva ovlašćenja za rada i da je njegova plata bila oko 150.000 hiljada, dakle veća od plate ministra.


Ministar je naveo da je, uprkos tome Ristanović potpuno poremetio međuljudske odnose u toj službi.


Imajući to u vidu, Ljajić smatra da će zbog toga novi direktor imati problema da tu službu reformiše.


Ljajić je naglasio da je Ristanović imao sva ovlašćenja za rad i da je on kao ministar jedino onemogućio kupovinu automobila koji je on (Ristanović) tražio i da je sprečio neka neopravdana i nepotrebna putovanja u inostranstvo.

Subota 06.11.2010. 17:56
kome sad poverovati.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online