Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 06.11.2010.
09:49
Pres A

Preševo do 2015. u Velikoj Albaniji!

Bivši komandant terorističke OVPBM a sada potpredsednik Skupštine opštine Preševo, Orhan Redžepi tvrdi da će Preševo do 2015. godine sigurno postati deo "Velike Albanije".

Nova provokacija Albanaca na jugu Srbije: Orhan Redžepi
 

Redžepi nema nameru da se distancira od svog prošlonedeljnog nastupa u Tirani, kada je rekao da je "Preševska dolina najokupiraniji deo albanske teritorije".

On čak poziva srpsko tužilaštvo da izda nalog za njegovo hapšenje, jer se, kako kaže, uželeo srpskih zatvora!

" Moja izjava u Tirani je zakasnela, a nikako ne ishitrena. Na kraju krajeva, Preševo i Bujanovac su do 1956. godine bili deo teritorije Kosova. Ne znam šta je tu sporno?!, kazao je Redžepi u intervjuu za "Pres"

Na konstataciju da Republičko tužilaštvo najavljuje istragu protiv njega, Redžepi navodi da je "već ranije bio politički zatvorenik, prvi put još 1982. I moja sestra je bila politički zatvorenik, ona je osuđena kada je imala samo 17 godina! Što se mene tiče, neka odmah izvole, baš sam se zaželeo srpskih zatvora!"


Čekaju slobodu 2.238 godina!

Na tvrdnje da Riza Haljimi kaže da sve ovo pričate samo da biste pridobili glasove, Redžepi odgovara: "Vidite, mi u Preševskoj dolini slobodu čekamo veoma dugo, čak 2.238 godina!


Tužilaštvo: Skupljamo dokaze

 

U Republičkom javnom tužilaštvu "Presu" je potvrđeno da je pokrenuta istraga protiv Orhana Redžepija, ali i protiv predsednika opština Preševo i Bujanovac Ragmija Mustafe i Jonuza Muslijua, koji su na skupu u Tirani pozivali na rušenje ustavnog poretka Srbije.

Kako saznajemo, trenutno se prikupljaju dokazi protiv svih njih i konačna odluka o daljem postupku biće doneta sledeće nedelje.

"Pa, od kada su Rimljani zauzeli Iliriju, odnosno od kada je pala kraljica Teuta, pa sve do danas, nad nama su bili prvo Rimljani, potom Vizantinci, pa Sloveni, Otomani i ponovo Sloveni... U nama teče antička krv koja nikad neće nestati. Nema, dakle, ovde marketinga, nema iluzija, uskoro će postojati prirodna Albanija", objasnio je on.

On Redžepi je najavio da će se, zarad ostvarenje tog cilja, već u januaru 2011. obratiti Međunarodnom sudu pravde u Hagu i zatražiti reviziju tog Londonskog sporazuma iz 1913. godine.

"Ako su taj 'sporazum' kao nevalidan odbacili i Medlin Olbrajt i Robin Kuk i Toni Bler, zašto bismo ga mi Albanci poštovali...", kazao je Redžepi.

On je naveo i da je ogromna važnost skupa u Tirani "jer smo na njemu napokon organizovano krenuli u odlučujući napad na sve ono što nam je stajalo na put realizovanja vekovnih albanskih zahteva o tome da napokon budemo gospodari na svome".

"Više od 30 godina borim se da do ovoga dođe, prvo organizujući demonstracije, pišući parole i napokon stavljajući pušku na rame! Sve ide ka tome, sve ide da do toga dođe, sve okolnosti regiona idu u tom pravcu. Vrlo, vrlo uskoro, najkasnije do 2015, Preševska dolina će biti sastavni deo prirodne Albanije.

On je izrazio očekivanje da će "svi stati iza platforme za stvaranje prirodne Albanije, koju smo prošle nedelje promovisali. Svi! Uskoro će prirodna Albanija imati najmanje deset miliona stanovnika".

Subota 06.11.2010. 09:57
Osim tužilaštva ovde treba da rade i psiholozi .... I to oni najstručniji ... Ovo više nije šala ....
Subota 06.11.2010. 10:21
koje bre dokaze ovi traze. 'bem ti drzavu, ma bre sve bi u kamion i mars Albanija.
Subota 06.11.2010. 10:54
...NEMA KO DA POVEDE OVAJ NAROD. A svi ste zaboravili da šiptari imaju sada najmodernije pešadijsko naoružanje možda u bivšoj SFRJ, dobili od amera, kao što je Albanija dobila celu zastarelu eskadrilu F16 od TURSKE!? Jel se mi sada zajebavamo sa celim svetom??? Ne, dovoljno su uradili da nas sada može da kontroliše Hrvatska i Slovenija ekonomski, a Šiptari VOJNO!!! Na žalost, ali, moramo se pripaziti!!! Gde su sada bezbednosne procene??? PA NARAVO, U BRISELU I VAŠINGTONU, i ako oni kažu, revizija ugovora iz 1913 ... DOVIĐENJA!!! Srećan put Srbijo ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online