Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Četvrtak 04.11.2010.
14:45
Srna A

Srpske žrtve manje vredne od hrvatskih?!

Koalicija udruženja izbeglica u Srbiji saopštila je da su hrvatske snage tokom rata u opštini Vukovar ubile više od 150 Srba, ali da se, nažalost, tokom posete predsednika Srbije Borisa Tadića Vukovaru govori samo o hrvatskim žrtvama na Ovčari.

Kolona izbeglih Srba iz Hrvatske
 


Jedan broj ubijenih Srba je bačen u Dunav da se sakriju tragovi zločina, a mnogi Srbi su privođeni na saslušanja, mučeni, zlostavljani, zastrašivani i naterani u bekstvo da bi sačuvali živu glavu. Velikom broju Srba dignute su kuće i drugi objekti u vazduh, saopštila je ta koalicija.

"Postavlja se pitanje šta reći majkama, očevima, udovicama, braći i sestrama ubijenih vukovarskih Srba povodom posete srpskog i hrvatskog predsednika Ovčari? Nažalost, stiče se utisak da su srpske žrtve u Vukovaru manje vredne od hrvatskih", navodi Koalicija.

To udruženje se zalaže da se utvrdi tačan broj ubijenih Srba u Vukovaru pre i tokom rata 1991. godine, da se izvedu na sud nalogodavci i počinioci zločina nad vukovarskim Srbima i da se izgradi spomen-obležje sa imenima i prezimenima ubijenih vukovarskih Srba.

"Tek posle utvrđivanja pune istine o tome šta se dešavalo pre i tokom rata u Vukovaru, stvoriće se stvarni preduslovi za polaganje venaca ne samo hrvatskim, nego i srpskim žrtvama", ističe se u saopštenju.

Koalicija naglašava da osuđuje svaki zločin koji se desio na području bivše Jugoslavije i zalaže se da se svi počinioci ratnih zločina pravedno kazne, bez obzira na nacionalnu i versku pripadnost.

Srpski predsednik Boris Tadić i hrvatski predsjednik Ivo Josipović položili su danas vence na mestu stradanja hrvatskih žrtava na Ovčari, a potom će položiti i na mestu stradanja Srba u Paulin Dvoru.
 

POVEZANE VESTI

Četvrtak 04.11.2010. 14:48
A sta se drugo od Hrvata i moglo ocekivati???
Četvrtak 04.11.2010. 15:18
laki da ti kaze nesto srpkinja sada zabodi svoju glavu u ^^ ljepu tvoju^^! i ostavi se vise nas srba trn smo vam u oku! ljubomora cini svoje vidi se!to sto su vam ispirali mozak tokom i posle rata a bogami i pre rata pa se sada hvatas srpskih cetnika dobro ti jos i sveti Sava nije kriv za zlocine!nemamo mi placati nikakav ceh nikome sto neplatite vi nama vas ceh!molim lepo idi se zali kod tudjmana
Četvrtak 04.11.2010. 15:36
laki! da ti kazem bas mi je i drago sto je hrvatska u ratu pobedila sta mi imamo sa vama katolicima nista tuga ste od naroda!a to da je hrvatska drzava sunca i uzitka dobro mazi sebi oci!videla sam ja dobro vasu hrvatsku dosta manje vredna od srbije.ja inace zivim u evropi pa samo ti idi u nju sto se mene licno tice srbija u nju netreba ni da udje izgubice svoje lice i svoju dusu!a vi idite pa lizite dupeta belosvetskom narodu videces kako ce ti lepo biti uh kao u bajci zivota nema!srecan ti put i ostao ti meni u evropi i sa eurom sto dalje od srbije!a sto se trna tice bicemo vam uvek u oku^^to je cinjenica i gola stvarnost
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online