Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Ponedeljak 01.11.2010.
18:27
Tanjug A

Dačić: Nije vam Srbija Divlji zapad!

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas povodom povećanja iznosa nagrade za informacije o haškom beguncu Ratku Mladić da u Srbiju nije dozvoljen dolazak "lovaca na glave", jer je ona uređena država, a ne Divlji zapad.

Ivica Dačić nije šerif

Upitan da li će povećanje nagrade dovesti "lovce na ucenjene glave" u Srbiju u potrazi za Mladićem, Dačić je rekao da "oni nisu dozvoljeni u Srbiji".

"To je krivično delo. Ovo nije Divlji zapad, već uređena država", rekao je on novinarima u pauzi Desetog srpskog ekonomskog samita.

Dačić je istakao i da je povećanje iznosa nagrade koja bi dovela do hapšenja Mladića pokazatelj da Srbija ozbiljno shvata saradnju sa Tribunalom u Hagu, "ali i političke volje da to pitanje bude završeno i skinuto sa dnevnog reda".

On je dodao da je to i dobar potez kako bi međunarodna zajednica videla da je Srbija ozbiljna po tom pitanju.


"Da li će to uroditi plodom tek će se videti", rekao je Dačić podsetivši da su i do sada pristizale informacije o Mladiću, "čak i od strane ozbiljnih bezbednosnih službi, ali da se ispostavljalo da nisu tačne".


Ministar unutrašnjih poslova je istovoremeno naglasio da svaku informaciju treba proveriti.


Vlada Srbije je 29. oktobra odlučila da će za pouzdanu i tačnu informaciju o tome gde se krije Mladić država isplatiti 10 miliona evra, a za informacije o Goranu Hadžiću milion.


Prema ranije raspisanim nagradama, za Mladića je bio predviđen iznos od milion, a za Hadžića 250.000 evra.

Đelić: U Srbiji nema "lovaca na glave"

 

Potpredsednik vlade za evropske integracije Božidar Đelić izjavio je da u Srbiji "nema lovaca na glave" i da država neće dozvoliti nikome da na njenoj teritoriji traži haške optuženike.

 

Samo srpska policija i vojska mogu da biju naš narod: Božidar Đelić

Đelić je na sednici Odbora za evropske integracije Skupštine Srbije, kazao da "samo policija i Vojska Srbije imaju monopol sile i da nijedna strana organizacija ne može da se meša u njihov posao".

 

Prethodno je poslanik Srpske radikalne stranke Momir Marković tvrdio na sednici Odbora da se u Srbiji nalaze "lovci na glave" iz američke kompanije "Blekvoters", koja je poznata po akcijama u Iraku.

 

Pitanje Haškog tribunal treba gledati kao korak ka trajnom pomirenju u regionu, a Srbija, kao najveća zemlja u regionu, treba da pokaže put", istakao je Đelić.

 

Od 46 haških optuženika, Srbija je izručila ili se dobrovoljno predalo njih 44, a u bekstvu se nalaze još Ratko Mladić i Goran Hadžić.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.11.2010. 18:45
Баш им верујем да нема ловаца на уцењене главе. Код ове колиције је онај систем: оно што кажу значи да је ситуација потпуно супротна томе што причају...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online