Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 01.11.2010.
15:42
Tanjug A

Jovanović: Vreme da Srbija radi kako kaže LDP

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da je vreme da se "svi okupe u parlamentu" i usvoje mere koje predlaže ta partija, a koje bi dale odgovore na pitanja na koje Vlada i sindikati ne mogu.

Uz mere LDP-a Srbija izlazi iz krize: Čedomir Jovanović
 

"Umesto besmislene statistike i natezanja oko procenata, ponovo predlažemo niže poreze na prvi posao za mlade do 35 godina, olakšice za kupovinu prvog stana, reformu obrazovanja koje će ponuditi upotrebljivo znanje, otpis 10 evra duga po akciji NIS-a, nultu stopu PDV-a na osnovnu hranu, niže trgovačke marže...", navedeno je u pisanoj izjavi Jovanovića.

Lider LDP-a predlaže i mere za efikasan agrar, razvoj konkurencije koja će doneti jeftiniju naftu, gas i telekomunikacione usluge, energetsku sigurnost, manje poreze na zarade, uvođenje plaćanja PDV-a tek po naplati potraživanja, efikasan zakon o radu, dinamičniju privredu.

Svaka od tih mera, smatra Jovanović, jeftinija je i efikasnija "od bilo kog demagoškog projekta koji se u Srbiji, o trošku poreskih obveznika, masovno reklamira".

"Kao zemlja ne možemo više da plaćamo ogromnu cenu činjenice da imamo vlast uređenu kao u feudalizmu, sindikate koji ne žele da izađu iz lažnog socijalizma i poslodavce koji su osuđeni ili su sami pristali da u svemu zavise od poslova sa državom", naglasio je Jovanović.

Prema njegovim rečima, Srbiji ne treba vlada koja se ponaša kao poštar između nezadovoljnih društvenih grupa, pre svega, sindikata i penzionera, i MMF koji se koristi kao opravdanje za preduzimanje nužnih zakonskih izmena.

Jovanović je zaključio da se ekonomska i socijalna politika srpske vlade svodi na "stečajno knjigovodstvo", u kome se knjiže samo populistički rejtinzi, a troškovi ispostavljaju isključivo onima koji naporno rade - ugroženoj srednjoj klasi, preduzetnicima i najranjivijim slojevima stanovništva, pre svega, mladima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 01.11.2010. 15:45
braco srbi i setre srpkinje, gradjani srbije svi na strudlu sa makom. da poslusamo cedu. uz napomenu. nije za decu i omladinu.
Ponedeljak 01.11.2010. 17:16
Cedice, u uslovima trzisne ekonomije koju ste uveli, NE POSTOJI taj koji moze spustati marze osim prodavca. U vreme omrazenog vam Slobe je postojao zakon po kome NIKO nije mogao da ukalkulise marzu vecu od 20%. Ova tvoja prica moze da pije vodu samo kod novopecenih " intelektualaca " koji ne znaju nos da obrisu, ali mi " seljaci i fasisti "znamo malo vise. Heheh, bilo bi interesantno gledati kako ti naredjujes Miskovicu da spusti marzu za 100% na nekih 70%. Cuti i pokrij se usima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online