Ponedeljak 13. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 29.10.2010.
15:55 >> 15:56h
Tanjug A

DSS: Većina gejeva nije podržala Paradu

Član Demokratske stranke Srbije Nebojša Bakarec kazao je danas da "većina homoseksualaca kojih u Beogradu ima oko jedan odsto, odnosno 15.000, nije podržalo Paradu srama, jer smatraju da je njihova seksualna orijentacija privatna stvar".

Neredi u Beogradu protiv gej parade
 


"Opasna je promocija homoseksualnih vrednosti kao normalnih, za mlade i one koji imaju nedovršen seksualni identitet", rekao je Bakarec na današnjoj sednici Skupštine Beograda na kojoj se raspravljalo o stanju bezbednosti u glavnom gradu.

DSS-ov govor mržnje

 

Koalicija protiv diskriminacije osudila je "govor mržnje i poziv na linč LGBT populacije odbornika radikala i DSS na današnjoj sednici Skupštine grada" i od tužilaštva zatražila da "preduzme odgovarajuće mere zbog otvorenog pozivanja i podrške krivičnim delima".


On je kazao da su porodične i vrednosti mladih ljudi ispred homoseksualnih vrednosti i prava.


Prema njegovim rečima, rešenje za zaustavljanje promocija nastranosti jeste da se reši stanje u fudbalskim i košarkaškim klubovima, da se političari na zakonit način povuku iz sportskih klubova, da se otvori njihova privatizacija kao i da se izvrši društvena prevencija homoseksualnosti jer to nje poželjno društveno ponašanje.


Bakarec je kazao da su 10. oktobra učesnici parade nosili transparente sa sloganom "Smrt državi" i da su u njoj učestvovali ministar Svetozar Čiplić, Vensan Dežer, Meri Vorlih, "jedan holandski homoseksualac i optuženi pedofil na austrijskoj paradi iz 2007", i mnogi drugi.

Bakarec je upitao ministra policije Ivicu Dačića "šta će policija preduzeti protiv tih osoba koje su marširale protiv Srbije".


SRS: Dačiću, što niste sprečili gej paradu

Policajac povređen u sukobu sa protivnicima gej parade
 

Šef odborničke grupe Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović zatražio je od Dačića da kaže da li gej paradu smatra uspešnom, koliko je učesnika u njoj bilo i koliko je koštala građane Srbije.


"Ako je predsednik (Srbije Boris) Tadić izjavio da je Služba bezbednosti sa 90 odsto sigurnosti predvidela razvoj događaja na Paradi ponosa, zašto onda ta manifestacija nije zabranjena", upitao je Šarović.


On je istakao da su i demonstranti i policija bili "političke žrtve".

Šarović je kazao da je ministarka pravde Snežana Malović izjavila da je nasilje bilo politički motivisano i dobro organizovano i zapitao da li je to, kako je rekao, lični stav ministarke i da li postoje pouzdana saznanja da je to tacnco.

Šef odborničke grupe Demokratske stranke Dušan Dinčić rekao je da Srbija ima problem sa kulturom nasilja, posebno u kriznim vremenima kada to izbija na videlo.


Dinčić je istakao da treba raditi na prevenciji nasilja i povećati svest stanovništva o tome da će oni koji izvrše krivična dela biti kažnjeni za to.

POVEZANE VESTI

Petak 29.10.2010. 16:00
ma, pusti pedere. sta ceka dss. hocete li nesto konkretno preduzeti za ocaj u kome su gradjani srbije. ili vam odgovara ni tamo ni ovamo.
Petak 29.10.2010. 16:30
darkside, aktiviraj se inace turska zastava ce da se vijori iznad tvoje glave. ocigledno da ni moj kao ni tvoj a drugih apel nije pomogao. nazalost. pozdrav, brate.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online