Nedelja 12. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 27.10.2010.
01:13
Tanjug A

Pak: Hoćete EU? Uhapsite Mladića!

Neuspeh u hapšenju i izručenju Ratka Mladića i Gorana Hadžića mogao bi da u bliskoj budućnosti dovede do zamrzavanja procesa evropskih integracija Srbije na određeno vreme, izjavila je šefica delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu Doris Pak.

Doris Pak

Prema njenim rečima, dijalog između Beograda i Prištine bi trebalo da počne što pre, "bez obzira na to da li će parlamentarni izbori na Kosovu biti održani ove godine ili u februaru 2011".


Komentarišući nedavno huligansko nasilje, Pakova je u intervjuu listu "Danas" istakla da "napadi demonstranata na imidž Srbije, kao civilizovane i demokratske zemlje, ipak nisu uspeli".


Ona je uverena da će i nemački Bundestag zajedno sa ostalim članicama Unije ratifikovati Sporazum o stabiliacaiji i pridruživanju sa Srbijom, navodi beogradski dnevnik.

File: u novembru upitnik za Srbiju


Evropski komesar za proširenje Štefan File izjavio je da će Evropska komisija (EK) poslati u novembru Srbiji upitnik čime će započeti rad na izradi mišljenja o spremnosti Srbije za status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji.

 

Štefan File

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, File je ocenio i da bi EK mogla da završi i objavi mišljenje u drugoj polovini sledeće godine.


On je kazao da je odluka Saveta ministara EU važan korak za Srbiju, ali i početak velikog posla koji narednih meseci očekuje vladu u Beogradu. "Već ove sedmice počećemo rad na upitniku, potrebno je dovršiti i neke logističke detalje, ali verujem da ćemo u sledećih mesec dana poslatu upitnik u Beograd", rekao je File.


On je kazao i da će zajedno sa godišnjim izvrštajem o napretku Srbije, EK 9. novembra usvojiti preporuke koje će imati uticaj i na izradu mišljenja.


Ukupno zakonodavstvo Srbije i njegova primena proći će kroz svojevrsni rentgen od oko 4.000 pitanja i podpitanja iz raznih oblasti u kojima treba dati jasne i sveobuhvatne odgovore.


File je ocenio i da bi mišljenje trebalo da bude gotovo u drugoj polovini sledeće godini dodajući da će "to zavisiti od komunikacije sa Beogradom i razmene pitanja i odgovora".


On je dodao i da će "možda i neke misije na terenu biti potrebne" navodeći da imajući iskustvo sa drugim zemljama i ono što već znamo o Srbiji "očekujemo da će mišljenje biti spremno u drugoj polovini sledeće godine"

POVEZANE VESTI

Sreda 27.10.2010. 08:57
...smrdljiva raspadnuta fasisticka nakazo SVI MLADICI U SRBIJI SU RATKO!!!!.....
Sreda 27.10.2010. 07:31
Gospodjo Pak, Mi kao Srpski narod ni ne zelimu u EU, ali nas niko nista ne pita! Jos ne! Ali, ako se narod digne na noge, i dohvati motke, u EU ce doleteti cijeli danasnji vrh Srbije!!! Jedino oni zele sa vama da kumuju! Zar nam upravo te EU zemlje nisu u proteklih 100 godina pobile sve intelektualce, pa i predsjednike? Ono malo njih, koji su se 90tih borile za prava Srba, vi ste vec odavno zatvorili u Haagu, a neke ste u medjuvremenu i likvidirali! Ostao nam je jos general Mladic. Bio ziv ili mrtav, on je nas, i za nas ce zivjeti zauvijek! Evropa nema patriote i nezna sta znaci biti patriota! Nedamo Mladica i tacka! Zato, izbrisite nas sa spiska potencijalnih kandidata, i opustite se!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online