Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 23.10.2010.
13:17 >> 15:17h
J. L. Petković - Vesti A

U zatvor po spisku iz Beograda?

Priče da će u severu Kosmeta biti pohapšeni srpski lideri kako bi se taj deo lakše pripojio lažnoj državi, provlače se već duže vreme, međutim Milan Ivanović, predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova, tvrdi da bi sada to moglo zaista i da se dogodi.

On se poziva na nedavnu izjavu ministra unutrašnjih poslova u Prištini Bajrama Redžepija, a veruje da je sa ovim potezom saglasan i Beograd.

Na listi sumnjivih: Milan Ivanović


- Pre par dana Redžepi je, gostujući na televiziji, izjavio da postoji taj spisak od 27 ljudi za hapšenje, kako bi se uspostavila vladavina njihove nezavisne države na ovoj teritoriji. Na toj listi sam ja, potpredsednik Skupštine zajednica opština Marko Jakšić, predsednik i potpredsednik opštine Leposavić - Nenad Jakovljević i Velimir Bojović, kao i predsednici opština Zubin Potok i Zvečan. Ima informacija i da su na tom spisku

Znali za isključenje telefona


Milan Ivanović podseća da je šef misije Euleks Iv de Kermabon pred kraj mandata izjavio da je Beograd znao za nedavno hapšenje Srba na severu Kosova.


- Takođe, i komandant južnog krila NATO admiral Mark Ficdžerald, je izjavio da je Vlada Srbije nedelju dana ranije znala da će telefoni biti isključeni. Očigledno je sve ovo sinhronizovan proces Euleksa, Kfora i aktuelnog režima u Beogradu, zaključuje Ivanović.

i neki privrednici.

Valjda pokušavaju da zastraše sve koji se protive nezavisnosti, pa tako i one koji ne plaćaju takse i akcize, i ne pune Tačijev budžet, kaže Ivanović.


On tvrdi da Beograd ima saznanja o ovome, kao i da onima koji žele da ga stave iza rešetaka "neće biti problem da izmisle neki razlog".


- Uvek su nalazili osnov bez osnova. Te da sam bacio bombu na Unmik policiju, te da sam ugrožavao živote pripadnika međunarodne zajednice i širio rasnu, versku i nacionalnu mržnju. I naravno, na kraju se ispostavilo da to nije bilo tačno. Ali mi je tada Redžepi rekao da sve to dolazi iz Beograda i da zapravo ja smetam srpskoj vlasti, a ne njima, dodaje Ivanović.


Marko Jakšić, potpredsednik Skupštine zajednice opština smatra da ni do kakvog hapšenje neće doći, već da je reč o psihološkom pritisku.


- Ne znam odakle ovo dolazi. Već godinu dana slušam slične izjave, a to niko nikada nije uradio. Sve je to deo psihološkog rata i naduvana priča. Ne možete da hapsite ljude iz čista mira, na pravdi Boga. To bi samo destabilizovalo situaciju i napravilo pobunu Srba, zaključuje Jakšić.

POVEZANE VESTI

Subota 23.10.2010. 14:37
zuto-crvena ofanziva na srpski zivalj. naziru se posledice razgovora sa hilari.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online