Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 22.10.2010.
11:40
Vestionline A

Maja Žeželj i dalje kritično, treba joj krv?!

Maja Žeželj (45), poznata voditeljka „Dnevnika“ na Radio-televiziji Srbije, nalazi se na intenzivnoj nezi Urgentnog centra nakon što je u subotu kolabirala na poslu. Maja je u veoma teškom stanju, a lekari pokušavaju da ustanove zbog čega već pet dana ima temperaturu višu od 40 stepeni. Portal "Vesti-online" pokušao je da sazna kako je Maji danas, ali su nam u Urgentnom rekli da još neće davati izjave za medije.

Samostalno diše, nije intubirana, ali koristi masku sa kiseonikom: Maja Žeželj

Posle iznenadnog kolapsa u zgradi televizije, poznata spikerka hitno je prebačena u Urgentni centar, gde je i dalje na opsežnim ispitivanjima. Mediji prenose da je Maja svesna i komunikativna, ali da ima izrazito visoku telesnu temperaturu, koju lekari nikako ne mogu da objasne.  


Maji Žeželj hitno potrebna krv!

 

Neki beogradski mediji prenose da se voditeljka Maja Žeželj bori sa težim oblikom sepse, čiji uzročnik još nije utvrđen. Kako piše "Story" portal, jedna od teorija koja kruži među njenim kolegama sa nacionalne televizije glasi da je navodno zaražena mišjom groznicom – takozvanom hemoragijskom groznicom sa bubrežnim sindromom.


Voditeljki je hitno potrebna krv, krvne grupe A + koja se može donirati u Zavodu za transfuziju krvi u ulici Svetog Save, sa naznakom za Maju Žeželj, piše "Story".

- Ona je sada premeštena sa opšte intenzivne nege na šok B odeljenje i ima konstantnu temperaturu od 40-41 stepena. Odmah po prijemu joj je urađena kompletna dijagnostika: skener, ultrazvuk, analize krvi… Međutim, i dalje nije utvrđen uzrok ovako loše kliničke slike. Maja samostalno diše, nije intubirana, ali koristi masku sa kiseonikom - otkriva izvor u ovoj zdravstvenoj ustanovi. Kolege u RTS-u već danima sa zebnjom čekaju vesti iz Urgentnog centra.


- U subotu je radila ‘Dnevnik’, završila sa poslom i krenula kući. Naglo joj je pozlilo. Onesvestila se i svi smo bili u šoku jer se nije žalila ni na kakve tegobe. Samo sat vremena pre toga je čitala vesti - ispričao je Majin kolega sa RTS-a.

U šok sobi provela dva meseca

Maja je 1989. imala saobraćajnu nesreću, koja ju je na dva meseca odvela u šok-sobu. Kasnije je ponovo učila da hoda.

"Trebalo je da prevodim za Samit nesvrstanih 1989. godine. To je trebalo da bude moj prvi posao, prevodilački. Bila sam na trećoj godini studija italijanskog jezika. Išli smo na sastanak u Centar "Sava"da nam dodele te delegacije i na tom putu nas je negde pokupio kamion. Bila sam na mestu suvozača i najgore sam prošla. Ne sećam se sudara, osim ono što sam videla u zapisniku i što su mi ispričali", ispričala je kasnije Maja za jedan beogradski list.

Osim ozbiljnih povreda rebara, nogu i slezine (koju danas nema), kod Maje se još nešto promenilo od tog dana:

"Sistem vrednosti mi je potpuno drugačiji. Tada sam imala 21 godinu i sve isplanirano, od diplomiranja do odlaska u Englesku. Naučila sam da te stvari čovek ne može da planira. Normalno da ne možeš da živiš od danas do sutra, ali u deliću sekunde, kada se niko ne nada, u deset pre podne, sve se promeni. Ne uveče, kada misliš da su svi pijani, ili umorni."

Vozača tog kamiona Maja nikada nije upoznala.

"Znam da se zove Milan, kao i moj tata, a rođen je istog dana kao i vozač kola u kojima sam ja bila. Taj splet je bio čudan. Znam Zoricu, ženu koja je prolazila i da nije ona pomogla niko drugi verovatno ne bi. Da se čekala Hitna pomoć plašim se da mene već ne bi bilo. Tu je bio i Bora koji je išao kolima ka železničkoj stanici. On me je spakovao u svoja kola i odvezao. Znam da je tuda prošao jedan taksista koji je imao bele presvlake na sedištima i koji nije hteo da primi u kola nikoga da mu se ne bi isprljale presvlake. To su mi rekli."

Maja je detinjstvo provela na Voždovcu, a mladost u Ulici Strahinjića bana, jednom od najpoznatijih „sokaka“ u centru Beograda sa roditeljima, majkom Gordanom i ocem Milanom, koji je poprofesiji profesor fizičkog i košarkaški trener.

Maja Žeželj je u Trinaestoj beogradskoj gimnaziji završila školu za spikera i voditelja i u njen razred su išli Igor Miklja i Ksenija Janićijević.Posle tri godine italijanskog i sudara, Maja je otišla u London gde je završila školu engleskog jezika za godinu dana. Živela je od para koje je dobila od osiguranja od sudara. Ima i tetku u Engleskoj kod koje je boravila, tako da je i to pomoglo.

Onda je Maju na Treći kanal pozvao Igor Miklja da radi sportske vesti. To je trajalo svega dva meseca. Potom je otišla na TV Politiku i čitala vesti.

Bez probnog rada, Maja je kroz nekoliko dana od razgovora za posao ušla u studio. Posle toga je otišla u Toronto gde je živela godinu dana.

Po povratku iz Kanade Maja je otišla prvi put na BK televiziju. U međuvremenu se razvela od muža Dragana Marinkovića. Rastala se, kaže, normalno. Nije ni u svađi sa njim, niti se čuju. Kada se BK zatvorila, Maja je prešla na TV B92.

Maja je zaštitno lice "Dnevnika" od jeseni 2005, kada je u prilično bombastičnom transferu napustila jato Televizije B92 i pojačala ekipu koju je tada u RTS-u već okupio generalni direktor Aleksandar Tijanić. U međuvremenu je postala i dvostruka mama. Sa Ivanom Stankovićem (55), direktorom agencije "Komunis", ima ćerku Lenu i sina Marijana. Bukvalno dan pred drugi porođaj ova energična spikerka uspela je i da diplomira na Fakultetu za medije i komunikacije.

Petak 22.10.2010. 12:21
izborice se maja. ona je izuzetno jaka i stabilna zena. od srca je zelim brz oporavak.
Petak 22.10.2010. 13:41
...drzimo ti palceve...
Petak 22.10.2010. 14:01
Prebrodiće Maja ovo, žene poput nje se ne predaju. Najiskrenije joj želim brz oporavak.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online