Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Sreda 20.10.2010.
18:37 >> 22:50h
Tanjug A

KPS odblokirao vakcine, ali ne i nepokretnog Srbina

Privremeni organi samouprave na Kosovu i Metohiji su oslobodile večeras sanitetsko vozilo sa 800 doza vakcina za decu, izjavila je Tanjugu direktor Doma zdravlja u Gračanici Rada Trajković. Kosovska policijska služba zaplenila je raije danas sanitetsko vozilo koje je prevozilo vakcine i zadržala nepokretnog pacijenta (77), saopštio je gračanički Dom zdravlja.

Pripadnici KPS-a na radnom mestu (arhivska fotografija)
 


Vozilo sa vakcinama je ranije danas zaustavila pokrajinska policija na izlazu iz Kosovske Mitrovice.


Tom prilikom su vozač, odgovorno lice koje je pratilo vakcine i nepokretan pacijent S.J. (77), koji je vraćan sa pregleda u Zdravstvenom centru Kosovska Mitrovica, odvedeni do terminala Kosovske carine, u južnom delu Kosovske Mitrovice.

Nije saopšteno da li su vozač i nepokretni pacijent pušteni na slobodu.


Osam stotina vakcina namenjenih bebama i 200 vakcina protiv gripa, zaplenjene su uz obrazloženje da nemaju pokrajinski atest.


Vozilo sa vakcinama je oslobođeno posle apela misijama UNMIK, Euleks i diplomatskim predstavništvama na Kosmetu da pomognu da kontigent vakcina što pre bude oslobođen.


Zbog specifičnosti skladištenja (optimalna temperatura i skladištenje u frižideru), vakcine imaju ograničeno vreme čuvanja i trajanja.


Kontinegent vakcina je dostavljen Domu zdravlja u Gračanici, a Trajkovićeva je navela da su službenici kosmetske carine istakli da se radi o nesporazumu.


Trajkovićeva je rekla za Radio televiziju Srbije da se pokrajinska carina izvinila zbog incidenta. Tako već započeta vakcinacija dece neće biti prekidana, niti će zdravlje dece biti ugroženo, navela je ona.

Rada Trajković je ranije danas apelovala da se pacijentu S.J, imajući u vidu njegovo teško zdravstveno stanje zbog koga je bio u Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, omogući transport do Gračanice.

POVEZANE VESTI

Sreda 20.10.2010. 19:00
Majku vam šiptarsku bolesnu onu ludu više!!!! Pa nadate se da će vam biti u životu ikada dobro! Ma plaćaćete do zadnjeg onog vašljivog šiptarčića u kolijevci, incestoidna gamadi odvratna! Ima da pocrkate ko gamad od zračenja, zato su vas ameri zatvorili tamo- da unište najpoganiji izrod na kugli zemaljskoj!
Sreda 20.10.2010. 22:53
Pomaže Bog Braćo Srbi.Bio sam malo odsutan zbog posla.Vidim ćivše žele što pre u Texas.Ako Bog da šaljemo ih tamo na proleće.Daće njima kljintonka držljava u sred SAD.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online