Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 16.10.2010.
23:20
Vestionline A

U Registru udruženja nema navijačkih grupa

Upravnik Registra udruženja Nives Čulić izjavila je danas Tanjugu da u tom registru do danas nije registrovana nijedna navijačka grupa, bar ne po specifičnom nazivu po kome bi takva grupa mogla biti prepoznata.

Prema njenim rečima, rok za upis usklađivanja u registar Agencije je 18 meseci i traje do aprila naredne godine.


"To znači da udruženja koja su bila registrovana u Ministarstvu za državnu upravi ili u Ministarstvu unutrašnjih poslova, posluju i dalje, i imaju status pravnog lica sve do aprila sledeće godine, do kad imaju obavezu da podnesu prijavu za usklađivanje", navela je Čulićeva. 

Navijačke grupe nisu registrovane kao udruženje
 


Objašnjavajući proceduru registrovanja, Čulićeva je rekla da registrator ima određena ovlašćenja koja su propisana Zakonom o udruženjima, a to je da može da prekine postupak u osnivanju određenog udruženja ako smatra da su ciljevi tog udruženja u suprotnosti sa Ustavom i zakonom.


Registrator potom pokreće postupak pred Ustavnim sudom za zabranu rada tog udruženja. Ukoliko se nekom udruženju zabrani rad, registrator ima obavezu da uradi zabelešku takve odluke Ustavnog suda i takvo udruženje se briše iz registra posle sprovedenog postupka likvidacije ili drugog zakonom propisanog postupka.


"Dok određeno udruženje postoji upisano u registar ne može se registrovati niti jedno drugo udruženje sa istim nazivom. Kad određeno udruženje izgubi svojstvo pravnog lica, odnosno izbriše se iz registra, onda se taj naziv, da kažem, oslobađa i može se tim nazivom koristiti drugo udruženje", rekla je Čulićeva.


Ona je ponovila da do danas u Registru udruženja nije registrovana nijedna navijačka grupa.


"Nemamo registrovanu navijačku grupu kako bi je prepoznavali po nekom specifičnom nazivu, ali može se registrovati neka navijačka grupa i po nazivu po kom je ne možete prepoznati", kazala je Čulićeva.


Čulićeva je istakla da registrator ima mogućnost da prekine postupak osnivanja udruženja, al isto tako može da kod Ustavnog suda pokrene postupak za zabranu nekog udruženja ukoliko se utvrdi da ono posluje protivustavno i protivzakonito.


"Ako se pokrene postupak za zabranu rada, u zavisnosti od odluke Ustavnog suda, udruženje ide u postupak likvidacije ili stečaja i onda se briše iz registra", rekla je Čulićeva.

Subota 16.10.2010. 23:57
Mislim,mozda ih nadjete pod nazivom: "Kuvarsko udruzenje za papazjaniju i ostale buckurise."..................hehehehehe..............!!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online