Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 15.10.2010.
12:52 >> 14:04h
Tanjug A

Dačić: Policija će omogućiti derbi, a klubovi da nam plate

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je policija spremna da omogući odigravanje fudbalskog derbija Partizana i Crvene Zvezde, ali da niko iz tih klubova nije kontaktirao MUP. On je kritikovao fudbalske klubove koji plaćaju milione privatnim agencijama za obezbeđenje umesto da ta sredstva plate policiji.

Ivica Dačić

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je policija u saradnji sa službama bezbednosti spremna da omogući odigravanje fudbalskog derbija Partizana i Crvene Zvezde, ali da niko iz tih klubova nije kontaktirao MUP.


Dačić je novinarima rekao da nije bilo nikakvih sastanaka sa predstavnicima tih klubova, kao ni sa čelnicima Fudbalskog saveza Srbije, dodajući da je iz medija saznao da je FSS za danas zakazao sednicu.

Dačić je dodao i da obezbeđivanje sigurnosti prilikom održavanja svakog derbija Crvene zvezde i Partizana, policiju košta između 40 i 50 miliona dinara i kritikovao pojedine sportske klubove što ne žele da plate policiji poslove obezbeđenja utakmica, a istovremeno daju milione privatnim agencijama, upitavši da li privatne agencije mogu bez policije da obave taj posao.

Policajci iz pet beogradskih stanica najavili su da će bojkotovati obezbeđenje fudbalskog derbija između Zvezde i Partizana zbog malih plata, dnevnica, neplaćanja prekovremenog rada i loše opreme. 

Radi poboljšanja uslova rada policajaca Dačić je rekao da je pozvao predstavnike ministarstava finansija, rada i socijalne politike i državne uprave i lokalne samouprave na sastanak, kako bi se utvrdilo da li je moguće rešiti probleme u donošenju Posebnog kolektivnog ugovora (PKU) za radnke MUP-a. 

Dačić je novinarima rekao da će se na tom sastanku, koji je zakazan za sutra, u susretu sa predstavnicima sindikata razgovarati o njihovim zahtevima, među kojima je osnovni donošenje PKU.

On je rekao da je sadašnje stanje nasledio, objašnjavajući da po važećim zakonskim aktima pripadnici policije nemaju ista prava kao drugi državni službenici.
Dačić je dodao i da se kroz donošenje PKU za zaposlene u MUP-u ne traži povećanje plata, već izjednačavanje prava u oblasti noćnog i prekovremenog rada, rada na državni praznik...


Ministar kaže da je neophodno i poboljšati opremanje policije, podsetivši da je 2002. godine 56 odsto budžeta odlazilo za plate, a ostalo za opremanje, a da danas 81 odsto policijskog budžeta odlazi za plate.


Ministar unutrašnjih poslova je podsetio da policija radi specifičan posao i naveo da je samo za obezbeđivanje sigurnosti tokom posete državne sekretarke SAD Hilari Klinton, kao i tokom Parade ponosa, policiju to koštalo oko 100 miliona dinara, bez pričinjene štete.

Derbi Zvezde i Partizana, po zakazan je za 23. oktobar na Marakani, ali zbog nereda na Paradi ponosa i incidenata u Đenovi u medijima su se pojavile informacije da bi mogao biti odložen.

POVEZANE VESTI

Petak 15.10.2010. 14:19
Ova policija me nije ni dosad štitila i ako ih plaćamo.Ako trebalo naknadno da plaćam da bi me policija štitila, bolje ću se sam naoružati i štititi sam sebe.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online