Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 14.10.2010.
11:47
A

NS traži puštanje nevino uhapšenih

Poslanici Nove Srbije zatražili su danas, na početku sednice srpskog parlamenta, od nadležnih organa da puste "nevino uhapšene" prilikom nasilja na beogradskim ulicama uoči i posle održavanja "Parade ponosa".

Da se puste svi nevino uhapšeni: Miroslav Markićević
 


"Apelujemo da se puste svi nevino uhapšeni 10. oktobra, ima ih dosta, studenata, građana koji su se slučajno zatekli tamo. Uhapšen je i gospodin pred vratima crkve sa naforom u džepu", rekao je zamenik šefa poslaničkog kluba NS Miroslav Markićević.


On je dodao da ta stranka najoštrije osuđuje "ne kamen, već svaki kamenčić koji je pao na policiju".


U delu sednice u kome poslanici svakog utorka i četvrtka predstavnicima vlasti postavljaju pitanja, Markićević je istakao da oni koji su kršili zakon treba da odgovaraju, ali da nevino uhapšeni treba da budu pušteni iz pritvora.


Poslanici NS su od Republičkog javnog tužilaštva zahtevali i da reaguje povodom tvrdnji nekadašnjeg državnog sekretara u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marka Karadžića da je resornom ministru Svetozaru Čipliću najviše smetalo to što je homoseksualac.

Ilija Jurišić

Poslanici DSS su od predstavnika vlasti zahtevali informacije o razlozima puštanja na slobodu Ilije Jurišića, osumnjičenom da je naredio napad na kolonu JNA u Tuzli 1992. godine, a radikali o lečenju lidera te stranke Vojislava Šešelja u Hagu.


Poslanici DSS su ministarku pravde Snežanu Malović upitali "pod čijim je direktnim uticajem reformisano srpsko pravosuđe" ukinulo prvostepenu presudu Jurišiću i postupak vratilo na početak, a njega pustilo iz pritvora.


"Ko je dao mandat predsedniku Srbije Borisu Tadiću da ratne zločince pušta na slobodu, a srpske žrtve ubija ponovo i ponovo", rekla je poslanik DSS Milica Vojić Marković.


Prema njenim rečima, deklaracijom o osudi zločina na Srbima, o kojoj bi poslanici kasnije trebalao da raspravljaju, nastavlja se rangiranje srpskih žrtava.


Posle sramne srebreničke deklaracije, srpske žrtve su označene kao žrtve drugog reda, a odavanjem počasti srebreničkim žrtvama, a ne i žrtvama u Bratuncu, srpske žrtve su označene kao žrtve trrećeg reda, rekla je Vojić Marković.


Radikali su premijera Mirka Cvetkovića upitali šta Vlada Srbije konkretno čini u vezi s "alarmantnim" zdravstvenim stanjem Šešelja, kao i šta planira da učini u cilju sprečavanja, kako su rekli, nepružanja stručne pomoći u njegovom lečenju.


Poslanici LDP su od ministra prosvete Žarka Obradovića zahtevali odgovor na pitanje "ko i zašto vrši opstrukciju akreditacije Internacionalnog univerziteta u Novom Pazaru".


Ta stranka je ukazala da je to značajan univerzitet, koji pohađa 4.000 studenata i ima isturena odeljenja u nekoliko gradova, a da se s akreditacijom te ustanove odugovlači, kao i da "postoji politička volja da se ona ne dozvoli".


Poslanici su potom prešli na raspravu o jedinoj tački dnevnog reda druge sednice jesenjeg zasedanja parlamenta - Predlogu deklaracije o osudi zločina počinjenih nad pripadnicima srpskog naroda i građanima Srbije.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online