Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 08.10.2010.
12:01
D. Dekić - Vesti A

Paroški: Srbin u Srbiji nema zaštitu!

Političar Milan Paroški, koji je izbačen iz "Pinkovog" rijaliti šoua "Farma" s obrazloženjem da je na nacionalnoj osnovi vređao Bakija Đoganija, odbacuje te navode i tvrdi da je ovaj plesač i pevač pokušao da ga ubije na imanju u Lisovićima kod Beograda.

Na svom imanju ima destak krava i dvadesetak svinja: Milan Paroški
 

- Zašto je uvreda ako nekome kažete da je Turčin i nacionalno ga odredite, pa nisam mu kazao da je mali, ćelav i ružan. On je prvi počeo rečima "debeli Srbine služi", a postoje snimci na kojima se vidi da me je gađao cepanicom drveta, što je pokušaj ubistva, i za to nije snosio nikakvu odgovornost - kaže Paroški za "Vesti".
 

Zašto ste uopšte ušli na "Farmu"?
 

- Ušao sam oduševljen u taj projekat. Dok američke glumice kada steknu slavu kupuju farme, u Srbiji se sprdaju sa seljakom. Zato sam smatrao da se "Farmom" emancipuje seoski način života i da ja mogu da doprinesem ako pred kamerama pokažem kako se radi i živi na imanju.
 

Koliko je novac uticao da prihvatite ovaj angažman?
 

Prete mi linčom

Pevačici Zlati Petrović, koja ne krije da je Romkinja, rekli ste da neće da jede "čergarska jela"?
-To nije uvreda, jer čergarska kuhinja nije ciganizacija ni nacionalno određivanje, već tradicija i kulturna kategorija i o tome sam polemisao sa Hasanom Dudićem. Zato je meni Natalija, pevačica grupe " Trik FX" rekla da će me svi muslimani j...ti u d..., a Hasan i ozbiljno pretio da će me goniti njegovi prijatelji. Osim što je vređanje, to je i ozbiljna pretnja linčom, pa se osećam ugroženim.

- Pare su bile sekundarne, ali sada kada sam suspendovan, pod pretnjom sam da osim 8.000 evra za boravak na imanju možda platim i kaznu od 50.000. Nisam očekivao tu montažu dešavanja na imanju, niti da ću doći u situaciju da Srbin u Srbiji nema nikakvu zaštitu.

Na imanju su vas predstavili kao političara, da li se možda vraćate u politički život?
 

- Ne. Vraćam se samo na Fakultet političkih nauka da odbranim doktorsku disertaciju na temu "Vera kao metod saznanja". Stranku nisam registrovao, jer je očito da je u ovom trenutku iscrpljena narodnjačka ideja Ilije Garašanina o nacionalnom konstituisanju i obnovi demokratije u srpskim zemljama.
 

Bili ste sa Draškovićem, Đinđićem, pa s Koštunicom, planirate li da se ponovo priključite nekoj partiji?
 

- Ne planiram ni to, već samo da izdam svoju desetu knjigu. Žao mi je što je DS izgubio Đinđića, a ja od te stranke doživeo ličnu odmazdu. Čim su uzeli vlast, krenuli su u ličnu osvetu, sklonivši me s mesta direktora Muzeja Novog Sada. Sad sam stručni saradnik u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture, sa čijeg čela me je svojevremeno počistio socijalista Radoman Božović, a direktor mi je espeesovac, moj nekadašnji zamenik.

Da li su supruga i sin dobro vodili porodično imanje u vašem odsustvu?
 

- Da. Mi živimo od tog imanja i ono je jedini naš siguran izvor egzistenicije. Imamo desetak krava, 20-ak svinja. Mleko u sezoni prodajemo otkupnoj stanici, kao i pšenicu, ali cene su sve niže. Imam i nešto ovaca za naše potrebe, i mladog konja kog sam kupio sinu.

Petak 08.10.2010. 13:15
Svaka tebi cast, Srbine pravi! Ova bagra sto je stala na stranu tog cigana, balije ili sta li je vec, je samo ogledalo onoga sto nam se desava od kada su zuti dosli na vlast. Danas je sramota biti Srbin i svi mogu da pljuju po nama, samo mi ne smemo da branimo sebe... Umesto da ostali Srbi stanu otvoreno na tvoju stranu i zacepe usta tom kretenu, oni ga jos sazaljevaju!!! Sramota i beda... ne mogu i dalje da verujem da ima Srba koji se tako ponasaju! Ja nemam apsolutno nista protiv Roma i Srba muslimanske veroispovesti, dok su oni normalni i postuju sebe i druge, a ove sto sto mrze sebe jer su srpskog porekla... (ne smem ni napisati, jer ce mi sigurno izbrisati komentar)! Sloboda ili smrt
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online