Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 04.10.2010.
21:51
Mondo A

Kuršumlija: Deda raspušta skupštinu!?

Usred današnje tuče odbornika u Skupštini opštine Kuršumlija pojavio se starac od 80 godina koji im je pripretio da će dovesti svoje seljane da ih istera iz sale.

Sednica Skupštine opštine Kuršumlija prekinuta je danas nakon fizičkog obračuna odbornika opozicije i vladajuće koalicije.

Radoslav Milosavljević je prekinuo svađu i pozvao odbornike da se urazume i počnu da rade u interesu građana, ili će pozvati meštane da ih izbace iz sale

Do obračuna je došlo pošto je Slavko Ilić zatražio da skupština verifikuje njegov odbornički mandat, pošto je on u ime Demokratske strake (DS) zamenio odbornika koji je podneo ostavku.

Nakon što je taj predlog odbijen, Ilić je sa stola predsedavajućeg oteo papir iz ruku predsednika Skupštine Radoljuba Vidića i zgužvao ga.

Zamenik predsednika skupštine Milija Milenković odgurnuo je Ilića, a zatim su se umešali i drugi odbornici iz vladajuće koalicije i opozicije.

U opštem metežu, guranju i udaranju, na skupštinsku govornicu popeo se meštanin planinskog sela Sekirača Radoslav Milosavljević koji je prekinuo svađu i pozvao odbornike da se urazume i počnu da rade u interesu građana, ili će pozvati meštane svog sela da ih izbace iz sale.

"Molim vas tišina! Jesmo li vas za ovo glasali? Imam 80 godina, osamnaestoro unuka i dvanaestoro praunuka, hoću malo poštovanja. Za sve te godine ovako nešto nisam video. Sram vas bilo! Predlažem da vas sve smenimo", kazao je Milosavljević nakon čega je zamenik predsednika skupštine dao pauzu.

Milosavljević je u pauzi u holu ispred skupštinske sale ponovo pozvao odbornike da se ne otimaju oko vlasti ili će, u suprotnom, dovesti seljake iz tog sela da ih, kako je kazao, sve izbace napolje iz opštinske zgrade.

"Ovo što se radi u ovoj skupštini ni deca ne rade. Predsednik je ovde neko ko treba da kaže dosta, ali ovde nema predsednika ni njegovog zamenika. Treba da se zna ko je stariji i ko treba da vodi računa o svemu. Slučajno sam danas u opštini i šokiran sam ovim što sam zatekao u opštinskoj sali. Nisam mogao da se uzdržim a da im se svima ne obratim", kazao je Milosavljević.

Nakon incidenta u skupštinskoj sali usledile su i prijave policiji sa obe strane.

Opština je prijavila Slavka Ilića zbog ometanja rada skupštine dok je Ilić prijavio zamenika predsednika Skupštine zbog fizičkog nasrtaja na njega.

Sednicu Skupštine opštine su zatim napustili svi opozicioni odbornici a skupštinska većina, koju čine odbornici DSS-a, SRS-a, Nove Srbije i grupe građana, nastavila je rad.

Pre incidenta odbornici opozicije su tvrdili da je prethodna sednica bila nelegalna i zahtevali da se sednica odloži dok ne stigne mišljenje Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

Oni su tvrdili da je opštinska Izborna komisija za tri odbornička mandata, čiji su prethodni vlasnici podneli ostavke, izdala po dva uverenja, zbog čega je danas sednici umesto 37 prisustvovalo 40 odbornika.

Ponedeljak 04.10.2010. 22:09
E deda, ruke ti se pozlatile. A sad, dedi novo odelo, pa za Beograd. Da nastavi, kad mu ide od ruke ...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online