Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 04.10.2010.
00:44
blic.rs A

Tadić osuo paljbu po ministrima

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić je pre početka sednice Glavnog odbora održane u subotu kritikovao rad ministara Slobodana Milosavljevića, Saše Dragina i Svetozara Čiplića.

Neće da odgovara za tuđi nerad: Boris Tadić
 

Kako piše beogradski “Blic“, Tadić je na sednici Glavnog odbora rekao da “nema nameru da snosi odgovornost za tuđi nerad“, ali nije rekao na koga misli. Daleko konkretniji i oštriji lider demokrata bio je na sednici Predsedništva stranke koja je održana pre početka sednice Glavnog odbora.


Nije tema samo Kosovo, nego i život građana

- Tadić je naveo da ne želi ljude koji umesto rešenja nude nove probleme. On je rekao da problema ima dovoljno - kaže izvor “Blica“ iz vrha DS.


On je ministrima Milosavljeviću i Draginu zaduženim za trgovinu i poljoprivredu zamerio činjenicu da postoji nestašica mleka, da postoje problemi oko ulja, kao i “lošu i nepredvidivu situaciju na tržištu“.


- Tadić je rekao da ne može samo Kosovo da bude tema već da se mora voditi računa o potrebama građana i naveo da nije zadovoljan stanjem u ekonomiji i privredi - kaže naš sagovornik.


Na teret Svetozara Čiplića, ministra za ljudska i manjinska prava, Tadić je stavio probleme oko izbora Bošnjačkog nacionalnog već.


- Predsednik je rekao da je na Čipliću da taj problem reši u skladu sa zakonom - kaže naš izvor iz DS.

Kritika u prazno, ili...

Imena Slobodana Milosavljevića, Saše Dragina i Svetozara Čiplića već duže vreme se nalaze na spisku članova Vlade iz redova DS koji ne zadovoljavaju kriterijume Tadića.

Predsednik Srbije i lider DS je najavljivao da će ocenjivati rad ministara iz svoje stranke, ali niko od navedenih još nije snosio odgovornost za svoj rad. S druge strane, premijer je takođe rekao da će tražiti da ministarstva ubrzaju rad, ali je rekao i da “tim koji dobija ne treba menjati“ pa se stiče utisak da kritike upućene na rad ministara neće imati neki veći značaj.


Plus za Jeremića, Šutanovca i Malovićevu

U one koji su dobili plus u Tadićevoj beležnici trebalo bi svrstati Vuka Jeremića, ministra spoljnih poslova, koji je dobio pohvale za rad posle odluke Međunarodnog suda pravde o Kosovu. Tadić je naveo da je imao „šampionsku sposobnost da obiđe svaku tačku planete u borbi za ostvarivanje nacionalnih interesa“ i činjenicu da je samo Honduras priznao nezavisnost Kosova.


Prvi čovek demokrata ocenio je i da su profesionalizacija vojske i odbrambena industrija veliki uspesi Ministarstva odbrane, što se pripisuje Draganu Šutanovcu. Svoje mesto među pozitivno ocenjenim ministrima dobila je i ministarka Snežana Malović za reformu pravosuđa i oduzimanje imovine kriminalcima. Na sednici Glavnog odbora Tadić je kritikovao i sporost pri izdavanju građevinskih dozvola, posebno u Beogradu.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online