Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 29.09.2010.
15:07
Tanjug A

Čeda nudi rešenje za kosmetski problem

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović zatražio je danas da buduće pregovore između Beograda i Prištine vodi Vlada Srbije i premijer Mirko Cvetković, a da platforma tog dijaloga bude formulisana u Skupštini Srbije. On predlaže da se sa Prištinom prvo razgovara o telekomunikacijama, energetici i sličnim temama, a kada se posle izvesnog vremena steknu uslovi i o nezavisnosti.

Jovanović predlaže rešenje: Polako do nezavisnosti

Jovanović je rekao da se mora "otvoriti prostor" da u tim razgovorima učestvuju i jasno izabrani predstavnici kosovskih Srba i najavio da će LDP predlog platforme danas predati predsednici Skupštine Srbije Slavici Đukić Dejanović.

"Za nas je neprihvatljivo ponavljanje prakse da se politika formuliše tajno", rekao je Jovanović i dodao da nezavisnost Kosova ne treba da bude prva tema budućeg dijaloga, već da o tome treba razgovarati onda kada to bude moguće i realno.

Lider LDP je rekao da zbog statusa Srba na Kosovu i realizacije vitalnih interesa Srbije ne bi valjalo da bude zadržan status kvo i da u budućem dijalogu dve strane najpre treba da rešavaju "krizne situacije", poput problema sa telekomunikacijama, u energetskom sektoru, protoku ljudi, roba i usluga.

U platformi LDP-a, prema njegovim rečima, navedeno je da Srbija i Kosovo polaze od toga da će sve probleme rešvati postepenim korigovanjem odnosa i stvaranjem novih plitičkih okolnosti, kroz garantovanje Srbiji ulaska u EU, prijema u NATO i prisustva bezbednosnih snaga Alijanse na Kosovu, kao i ostvarivog plana približavanja Kosova EU.

"Osnovni princip za rešavanje problema unutrašnjih odnosa Srba i Albanaca je princip konsenzusa, a postignuti dogovor ne može biti menjan bez saglasnosti srpskog i albanskog naroda“, istakao je Jovanović.


"Ubrzavanje procesa prijama Srbije u EU, prijem u NATO i institucionalne garancije posebnog statusa srpske zajednice otvaraju prostor da Srbija odustane od političke blokade integracije Kosova u organizacije koje omogućuju bolji život svih njegovih građana", navedeno je u platformi LDP-a.


Ta stranka je predložila i da garantovana kvota za predstavnike Srba u kosovskoj skupštini bude 20 poslanika, bez obzira na rezultat izbora, da svaki dodatni mandat koji osvoje bude dodat garantovanoj kvoti, kao i da najmanje jedan potpredsednik te institucije bude iz reda srpske zajednice, a dva ministra u vladi.

Sreda 29.09.2010. 15:30
"On predlaže da se sa Prištinom prvo razgovara o telekomunikacijama, energetici i sličnim temama, a kada se posle izvesnog vremena steknu uslovi i o nezavisnosti",- "kao i ostvarivog plana približavanja Kosova EU". Iz ovoga se vidi Čedino rešavanje Kosovskog problema. Nezavisnost Kosova i približavanje Kosova EU, energetika, telekomunikacija. Gde su tu Srbi? Gde je njihova imovina? Gde je povratak Srba i ostalih nealbanaca na svojim imanjima, u svojim stanovima i kućama? Gde je i garantovanje bezbednosti. Šta će se rešavati telekomunikacija i energija, za koga za šiptare. Znači da im još damo ako im dosad nismo dali dovoljno.
Sreda 29.09.2010. 15:44
Divim se talibanima kako se bore za SLOBODU a SLOBODA se ne dobija DIPLOMATSKIM putem nego samo borbom neprestalnom: neka bude borba neprestana neka bude što biti nemože! samo tako možemo povratiti okupirane teritorije sve ostalo, narode, je mlaćenje prazne slame! I SVE ANALIZE I REŠENJA KOJE PREDLAŽE ČEDA OKAČITE MAČKI O REP!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online