Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 27.09.2010.
15:55
alo.rs A

Seks uživo na gej paradi

Plakati na kojima su eksplicitne fotografije seksa na gej paradi pod sloganima "Šta vaše dete radi kad izađe iz kuće“ i "Da li je ovo zemlja za njih“ su ponovo osvanuli u centru Beograda.

Sporni plakati koji su osvanuli na ulicama Beograda

Dok desničarske organizacije "peru ruke“ od ove vrste pritiska na organizatore "Parade ponosa“, iz gej udruženja poručuju da sporni plakati i slični sadržaji ne mogu da ugroze održavanja manifestacije zakazane za 10. oktobar, prenosi "Alo".

Palma isključuje televizor i struju!

 

Dragan Marković Palma ostaje pri stavu da ne podržava održavanje "Parade ponosa“, ali kaže da time ne poziva na nasilje nad učesnicima parade. Gostujući u emisiji „Između redova“ Jugoslava Ćosića, Marković je rekao da će on 10. oktobra isključiti struju i televizor da do njegovih ukućana ne stižu vesti sa tog događaja.
„Toga dana ću sedeti u svom rodnom selu koje se zove Končarevo, isključiću i televizor i struju, pošto imam dve unuke i dva unuka i dve snaje. Ako to bude ranije prikazivano isključiću struju, a ako to uveče bude prikazivano ugasiću televizor... Pre neki dan su me pitali novinari - da li bi mogli da sedite pored nekoga ko je homoseksualac, a došao je službeno u Srbiju. Mogao bih, samo da me ne pipa“, objašnjava Marković.

Slike oralnog seksa razgolićenih muškaraca, uz citat državnog sekretara u ministarstvu za ljudska prava (u ostavci) Marka Karadžića: „Ko ovo ne može da gleda, neka sedi kod kuće“, bile su deo kampanje protivnika održavanja gej parade i prošle godine.

Međutim, iz Srpskog narodnog pokreta „Naši 1389“ tvrde da nemaju nikakve veze sa njihovim ponovnim plasmanom, te da ne znaju ko stoji iza ovogodišnje akcije.


"Nemamo nikakve veze s tim, a čak nemamo ni saznanja ko stoji iza lepljenja plakata, kojih je na beogradskim ulicama bilo i prošle godine. Imamo informaciju da je grupa momaka koja je lepila te sadržaje po gradu privedena i puštena u noći između petka i subote, ali se ne radi o našim članovima", kaže Ivana Borić iz SNP „Naši 1389“.

Lazar Pavlović, v. d. predsednika Gej - strejt alijanse, koja učestvuje u organizaciji „Parade ponosa“, kaže za „Alo!“ da od nadležnih očekuju da na vreme uklanjaju ovakve sadržaje, te da u sličnim situacijama reaguju u skladu sa zakonom.
 

"Redovno procesuiramo takve slučajeve i naša pravna služba podnosi krivične prijave protiv onih koji su odgovorni. Verujemo da će policija na vreme uklanjati takve sadržaje, a od države, tužilaštva i pravosudnih organa, kao i gradskih vlasti očekujemo da ostanu na pravom putu s nama do kraja", poručio je Pavlović.


Marku Karadžiću nije naročito bilo do priče na ovu temu.
 

"Znam da je tih plakata bilo prošle godine, ali ih ove godine nisam video. Ako je stvarno tako, nadam se da će policija otkriti ko to štampa i plasira. Ako ih interesuje, nek otkriju, pa nek vide s njima - rekao je za „Alo“ Karadžić.


Sporne plakate potpisala je Crna ruka, ali s obzirom na to da takva organizacija nije registrovana, ostaje nepoznato ko stoji iza ove antigej kampanje.

POVEZANE VESTI

Utorak 28.09.2010. 09:42
Jedino objašnjenje za sve veću ekspanziju muško-muške i žensko-ženske ljubavi. Evolucija. Čovek evoluira nekad na viši nekad na niži nivo. Pošto je naša planeta prenaseljena, neko, Bog ili onaj bozon u Cernu, se postarao da čovek malo stane sa razmnožavanjem. Dakle, evolucijom čovek smanjuje svoj priraštaj time što prelazi na besplodnu ljubav. Ostaje samo da se naučnici zadrže kod bozona i ne krenu da kloniraju ljude. E onda smo mi zaostali u evoluciji definitivno najebali ....
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online