Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 25.09.2010.
21:38
Tanjug A

DS: Koštunica laže i obmanjuje građane

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan optužila je danas predsednika Demokratske stranke Srbije Vojislava Koštunicu da obmanjuje građane iznoseći neistine da rezolucija koju je Srbija podnela sa svim zemljama članicama Evropske unije pred Ujedinjenim nacijama predstavlja akt priznanja nezavisnosti Kosova i Metohije.

Ko laže i obmanjuje: Jelena Trivan
 



"Ono što je prava istina je da ne bi bilo Kosmeta ni Srbije da se nastavila vlada Vojislava Koštunice", rekla je Trivan Tanjugu.


Prema njenim rečima, građani su to prepoznali pa je "stranka jednog premijera postala marginalna politička stranka u Srbiji", što, kako je kazala, dosta govori o ispravnosti Koštuničine politike i idejama koje zastupa.


"Žalosno je što 10 godina posle demokratskih promena jedan od njenih lidera Vojislav Koštunica govori na isti način kao Slobodan Milošević kada je bio smenjen i kada je izazvao apsolutno opravdani revolt svih građana Srbije. Koštunica, danas nakon 10 godina govori o Srbiji kao o izlovanoj zemlji, zemlji koja nema mesta u EU i koja je sama protiv čitavog sveta", smatra Trivan.


Potpuno je legitimno da predsednik DSS smatra da je to pravi put za Srbiju, rekla je Trivan, ističući da "ono što nije legitimno je da se u vođenju politike obmanjuju građani i da se laže".


U tom smislu, kako je istakla, duboka je neistina to što Koštunica smatra da rezolucija koju je Srbija podnela sa svim zemljama članicama EU pred UN predstavlja akt priznanja nezavisnosti Kosmeta, kao što je bila laž i onda kada nas je ubeđivao da je Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju takođe akt priznanja Kosova.


"Niti je Srbija ikada priznala Kosmet, niti ga može priznati više puta, niti će to ikada u svojoj istoriji učiniti, ali je očigledno da Koštunica može da laže i da obmanjuje građane bezbroj puta", rekla je portparolka DS.


Ona je dodala da je "duboka neistina ono što je Koštunica izgovorio danas - da je najuspešnija Vlada bila upravo ona sa njim na čelu".


Trivan je rekla da je ta vlada funkcionisala u vreme najvećeg ekonomskog rasta, u kojoj su bile obavljene najveće privatizacije, kao i da je uprkos tome, ta vlast zemlju ostavila u dugovima bez ikakvih razvojnih i infrastrukturnih projekata i planova.

"To je Koštuničina vlada koja je Srbiju i Beograd ostavila upaljenim i u svađi sa čitavim svetom", smatra Trivan.

Ona je podsetila da je ova vlada došla na funkciju kad je Kosmet objavio svoju nezavisnost, a da Koštuničina vlada, "osim bezbrojnih malverzacija na Kosmetu i sa fondovima namenjenim Kosmetu, ništa u zalog sledećoj vladi i sledećim generacijama nije ostavila".

POVEZANE VESTI

Nedelja 26.09.2010. 08:15
Ova osoba koja ima usta kao da je peglom udarena. čak je toliko odvratna da su i beogradski psi shvatili da je loša osoba pa je napadaju. Čudi me da tada nije izjavila da je Koštunica natutkao pse na nju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online