Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Četvrtak 09.09.2010.
09:56
Pressonline A

Pet hiljada policajaca čuva 500 gejeva!

Gej paradu 10. oktobra u centru Beograda obezbeđivaće čak 5.000 policajaca, čime će taj skup postati najobezbeđeniji skup u modernoj istoriji prestonice!

Trasa kuda će se kretati gej parada

Posle skupa koji kreće iz parka Manjež, a završava se kod zgrade Studentskog kulturnog centra (pogledajte grafiku), policija će podići mere bezbednosti na najviši mogući nivo, piše list "Press".

Učesnici Povorke ponosa okupiće se 10. oktobra oko podneva u parku Manjež, koji se nalazi preko puta zgrade Vlade Srbije, a odatle će se uputiti u šetnju beogradskim ulicama: Nemanjinom do zgrade Vlade, ulicama Kneza Miloša i Masarikovom do zgrade Studentskog kulturnog centra.

Lazar Pavlović iz Organizacionog odbora "Parade ponosa" potvrdio je da su oni razgovarali sa policijom o bezbednosti skupa.

"Naravno da smo razgovarali, ali za sada ne bih da govorim o detaljima, posebno o bezbednosnom aspektu i procenama. Mi ćemo se ovih dana oglasiti na tu temu", kazao je Pavlović.

Dačić: Neću da šetam

 

Neće šetati sa manjinskim grupama: Ivica Dačić

Ministar policije Ivica Dačić rekao je za "Press" da je ova maršruta dogovorena sa organizatorima skupa.

"Za razliku od ranije, sada smo se saglasili sa organizatorima da je ta maršruta najbezbednija. Prvo, to neće biti dugačka šetnja, a drugo, učesnici će se kretati pored državnih zgrada, koje se takođe obezbeđuju tako da je mogućnost incidenata svedena na najmanju moguću meru", kaže Dačić.

On je naveo da još nije siguran da li će se i lično pojaviti na gej paradi.

"Sigurno je da neću biti u koloni koja će šetati, ali ako toga dana ne budem imao drugih obaveza, pojaviću se na skupu. I to pre svega, da svojim prisustvom dodatno pokažem da policija zaista brine o bezbednosti svih građana", dodaje ministar policije.

Kako "Press" saznaje, prema predviđenim merama zaštite, čak i do pet policajaca čuvaće jednog učesnika parade.

"Organizator je prijavio da će u paradi ponosa učestvovati od 500 do 1.000 ljudi. Mi smo planirali da taj skup obezbeđuje skoro 5.000 policajaca. Takve mere zaštite se ne pamte u Srbiji. Dovoljno je da kažemo da je u vreme utakmica Zvezde i Partizana do sada na ulicama bilo najviše 3.000 policajaca", kaže sagovornik iz beogradske policije.

Policija uči od Hrvata

Izvor "Pressa" navodi i da će policija posebno biti angažovana posle završetka skupa.

"Tada je rizik još veći, tako da ćemo posle skupa 'produbiti mere bezbednosti', odnosno, policija će biti raspoređena po okolnim ulicama u centru, na autobuskim stanicama, pored ugostiteljskih objekata, a razgovara se sa organizatorima da se učesnici skupa koji nisu iz Beograda organizovanim prevozom vrate odakle su došli, uz policijsku pratnju... Ono što je posebno važno, jeste da ćemo u zaštiti učesnika koristiti iskustva kolega iz regiona koji su obezbeđivali ovakve događaje. I to pre svih hrvatske policije koja je brinula o bezbednosti učesnika ranije Parade ponosa u Zagrebu", navodi izvor "Presa" iz MUP-a Srbije.

Državni sekretar ide na gej paradu

Veruje u srpsku policiju: Marko Karadžić
 

Državni sekretar u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava Marko Karadžić kaže da će sigurno ići na "Paradu ponosa".

"I to ne samo da ću biti na tom skupu, već ću i biti u koloni koja će šetati beogradskim ulicama. Iako u Srbiji može svašta da se dogodi, pa i to da može doći do nekih neprijatnosti ja, ipak, verujem policiji. Uostalom, za razliku od prošle godine kada ovakav skup nije imao podršku države, pa je morao da bude otkazan, ove godine je drugačije. Pre svih, stigla je podrška predsednika Srbije Borisa Tadića... Stvari se, dakle, menjaju nabolje", komentariše Karadžić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 09.09.2010. 11:10
...biti homoseksualac je jedna stvar ali biti homic egzibicionista kao sto su ovi to je tek tezina...sta hoce vise ovi cackobuljci od normalnog sveta...ako imaju problem neka ga resavaju u tisini...ali ne ...ovi bi da nam se svima penju na glave i ocekuju da se smejemo dok seru po nama...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online