Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.09.2010.
19:54
Vestionline A

Moramo Zukorliću da lupimo bananu!?

Muftija Muhamed Jusufspahić rekao je danas da veroučitelji Islamske zajednice u Srbiji (IZuS) nisu održali protestni skup pred Vladom Srbije, jer ih nije bio dovoljan broj i izrazio je spremnost da se ta i Islamska zajednica Srbije, kojoj pripada, "sastanu i pogledaju jedna drugoj u oči".

 Zukorlić "pokušava da da koš tamo gde ne treba i mi moramo da budemo tu da bismo mu lupili bananu"
 

"Odložili su skup do daljnjeg i mi svoj skup odlažemo. Želimo da se negde sastanemo, da se suočimo, pogledamo jedni drugima u oči, da dođemo zajedno do nečega što je istinito, do nečega što je istine vredno, do nečega što zavređuje da se ponovo, uz Božju pomoć, sakupimo", izjavio je Jusufspahić.

Jusufspahić se novinarima obratio ispred Bajrakli džamije, kraj zastava Islamske zajednice i Republike Srbije i poruke na transparentu: "Muslimani su braća".
Govoreći o muftiji Muameru Zukorliću koji predvodi IZuS. Jusufspahić je rekao: "Palikuća priželjkuje da okupi dovoljan broj koji bi bio kritičan i koji bi nas doveo u kritičnu situaciju. Govorim samo o njemu, o jednoj osobi".


Jusufspahić je rekao za Zukorlića da je inteligentan i elokventan, kao i da se u 90 odsto slučajeva slaže sa njim "jer govori za neke stvari istinu".


Ali, kako je naglasio, u Zukorlićevom slučaju to je "istinita reč kojom se želi nešto neistinito", odnosno lični interes.


Košarkaški rečeno, kaže Jusufspahić, Zukorlić "pokušava da da koš tamo gde ne treba i mi moramo da budemo tu da bismo mu lupili bananu".


Ne kažem da laže, ali govori istinu samo zbog toga da bi neke stvari poremetio, rekao je Jusufspahić.


On je ocenio i da je Zukorlić "instruiran sa nekih pozicija" koje žele da se ponovo nekakva secesija ili ponovo nekakvi događaji na političkom nivou vežu za islam, navodeći da ni kosovska priča nije povezana sa islamom.


Jusufspahić je rekao da je država konačno uradila pravu stvar kada je u Komisiji za veronauku ostavila samo predstavnika IZS, zbog čega je IZuS bila najavila protestni skup pred Vladom Srbije.


Prema rečima Jusufspahića, IZS bi održala kontramiting kao podršku Vladi takvoj odluci. Zukorlić će pozvati svoje veroučitelje da bojkotuju našu listu i ne uđu u škole, ali ova je lista i njihova, rekao je Jusufspahić.


Jedino neće moći da radi onaj koji nije častan i ne obavlja posao kako treba, rekao je Jusufspahić, dodajući da veronauku ne može da predaje neko ko je "bradonja i nosi kratke pantalone, jer to nije islam i ono čemu nas uči Kuran".


Govoreći o veronauci, Jusufspahić je rekao da postoji problem oko uvođenja islamske veronauke u jednoj školi u Smederevu, ali nije želeo da je imenuje.


Jusufspahić je poručio premijeru i naročito dvojici ministara Bošnjaka u Vladi Srbije da je odluka o Komisiji za veronauku prava stvar, kao i da ne treba dozvoliti uplitanje politike u rad Islamske zajednice. "Ne dozvoljavamo mešanje vere u politička kretanja", poručio je Jusufspahić Zukorliću.


"Mi smo na raspolaganju ovoj zemlji onoliko koliko smo na raspolaganju i svojoj zajednici i ove dve zastave se ne isključuju. Mi pripadamo ovoj zastavi - Islamskoj i kao takvi pripadamo ovoj zastavi - zastavi Republike Srbije i to imamo u svim zemljama", rekao je Jusufspahić.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online