Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.08.2010.
13:19
Tanjug A

Vestervele nas ponižava u Beogradu?!

Srpska radikalna stranka je danas "najoštrije osudila sramno ponašanje vlasti" koja je nemačkom ministru spoljnih poslova Gvidu Vesterveleu "omogućila da u ime Brisela i Evropske unije otvoreno preti i ponižava Srbiju". I predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da način na koji se Evropska unija odnosi prema Srbiji "suštinsko ugrožavanje državnih interesa i grubo omalovažavanje države Srbije".

 Predsednik Srbije Boris Tadić sa Vesterveleom u Beogradu
 

"Vestervele je jasno stavio do znanja da EU zahteva da se Srbija odrekne Kosova i Metohije i pokazao da će Brisel nastaviti da vodi politiku koja brutalno urušava teritorijalni integritet i suverenitet Srbije", kaže se u saopštenju.

Radikali upozoravju režim da bi svaki dogovor sa EU u vezi sa rezolucijom koju je Srbija podnela Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija predstavljao ugrožavanje vitalnih državnih i nacionalnih interesa.

"Ponovo pozivamo Tadićev režim da odustane od pogubne politike evrointegracija i okrene se zemljama koje poštuju međunarodno pravo i teritorijalnu celovitost Srbije", ističu u SRS.

I predsednik Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica ocenio je danas da način na koji se Evropska unija odnosi prema Srbiji i saopštavanje u Beogradu da je granica Srbije nasilno promenjena i da je to realnost koja se mora prihvatiti, predstavlja "suštinsko ugrožavanje državnih interesa i grubo omalovažavanje države Srbije".


"Ovakav odnos EU prema našoj zemlji zapravo govori da EU ne gleda na Srbiju kao na državu i svog budućeg ravnopravnog člana, već kao na teritoriju koja se može nasilno prekrajati", naveo je Koštunica u pisanoj izjavi.


On je ocenio da se nikada do sada na otimanju teritorije nije zasnivao normalan i ravnopravan odnos između država, tako da time što EU prisiljava Srbiju da uspostavlja dobrosusedske odnose sa lažnom državom Kosovo govori da pravi cilj EU i nije da još dugi niz godina Srbija postane njena članica.


"Država koja se odriče dela svoje teritorije ne može zasluživati ničije poštovanje pa ni EU, nego samo trajno potcenjivanje i ponižavanje", smatra Koštunica.


On je ocenio da odgovor Srbije na sve ove grube pritiske treba da bude da se nikada nijedna evropska država nije pod pritiskom odrekla dela svoje teritorije niti je priznala nasilnu promenu svojih granica.


"Ono što važi kao pravilo za sve evropske države mora važiti i za Srbiju", istakao je Koštunica u izjavi koju prenosi Informnativna služba DSS.

POVEZANE VESTI

Subota 28.08.2010. 00:18
Ma ovaj Westerwelle je obicna zaba krastaca .Pogledaj mu lice. Cini mi se, da su i novine njemacke o njemu pisale da je i peder. Po ponasanju i ja mogu da zakljucim.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online