Subota 18. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 23.08.2010.
06:17
Vesti A

Pripajanje RS kompenzacija za gubitak Kosmeta?

"Kosovo je izgubljeno i siguran sam da je to za srpski narod veoma gorka pilula, ali je nastavak te borbe kontraproduktivan za interese Srbije na srednji i dugi rok", ocenio je potpredsednik vašingtonskog Kejto instituta Ted Karpenter. Da je on srpski političar, Karpenter bi, kako kaže, pokušao Srbiji da isposluje "najbolju moguću pogodbu" za nerado prihvatanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Ted Karpenter

- Nije logično da Vlada Srbije takav ustupak napravi bez značajne kompenzacije i mislim da će Beograd, na kraju, verovatno to i da uradi, ako bude postojala vlada koja je spremna da se dobro nosi sa besom domaće javnosti, procenjuje Karpenter.


On misli da bi Srbe moglo da zadovolji kada bi Srbija gubitak Kosova nadomestila objedinjavanjem sa Republikom Srpskom.


- To ne bi bilo idealno rešenje, niko ne bi u potpunosti bio srećan, ali je to mnogo bolje od trenutne politike SAD i EU, koja izgleda kao da svi na prostoru bivše Jugoslavije imaju pravo na secesiju, osim Srba - naglasio je Karpenter.


On, inače, smatra da predlog rezolucije Srbije o Kosovu upućen Generalnoj skupštini UN "iritira SAD i vodeće zemlje EU", i tvrdi da američke diplomate "prekovremeno rade" u pokušaju da osujete tu rezoluciju.

Karpenter predviđa da bi u odnosima SAD i Srbije moglo da dođe do zahlađenja, ukoliko Beograd ostane na sadašnjem kursu po pitanju Kosova. On, istovremeno, upozorava na mogućnost i da proces evropskih integracija Srbije bude odložen, uz kašnjenje od nekoliko godina.

SAD ne praštaju...


Srbija se neće suočiti sa pretnjom vojnim akcijama, smatra Karpenter. Međutim, on podseća da su SAD dovoljno uticajne da "učine život vrlo teškim" bilo kojoj zemlji koja se suprotstavi američkoj politici.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 23.08.2010. 09:20
Poštovani gospodin Karpenter... Da ste Srpski političar... Možda bi ste kao Državljanin Srbije mislili... A vi niste Srpski političar... Ni Državljanin Srbije... Kao svaka Država na Svetu je i Država Srbija jedna Multi-Etnička Država... A Kosovo je isto jedna Multi-Etnička Zajednica... I ako jedna Grupa... Te Multi-Etničke Zajednice... Misli šta je za drugih dobro... Još kad se ova Grupa sastoji od Kriminalca... I smatra da ona može... Svakome da kroji Kapu... Kako god hoće... Da se ovako nešto odigrava u SAD'i tako bi se tamo poslala Nacionalna Garda... Koja bi od te Pokrajine... Prvo uradila Parkirališta... Naknadno Supermarket sa Sportskim Centrom... I Bingo-Halom... A u Evropi se računa još Kulturna Baština... Kao najveće Bogastvo... SAD nema nikakvu Kulturnu-Baštinu zato što žive tamo svi u Rezervatim... Kao u Luna Parku...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online