Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Nedelja 22.08.2010.
13:46
Tanjug A

SNS: Odustati od prodaje Telekoma

Srpska napredna stranka zatražila je danas od Vlade Srbije da odustane od prodaje Telekoma Srbije, jer za to, kako je rečeno, "nema podršku ni građana, ni opozicije, ni reprezentativnih sindikta zaposlenih u tom preduzeću".

Vlast nerazumno ulazi u prodaju Telekoma: Marko Đurić (levo)


"Nema sumnje da je reč o iznudujenom potezu i zbog toga Srpska napredna stranka apeluje da se ne žrtvuju vitralni ekomomski interesi Srbije za potrebe finansiranja jedne predizborne kampanje", rekao je na konferenciji za novinare funkcioner SNS Marko Đurić.


Prema njegovoj oceni, Srbija nema strateški plan za rešavanje nagomilanih ekonomskih problema, pa se pribegava prodaju Telkoma, što bi "bilo višestruko štetno sa aspekta ekonomskih interesa zemlje".


"Vlast nerazumno ulazi u prodaju Telekoma, jer nema drugi odgovor na ekomsku i socijalnu situaciju u zemlji, iako bi to preduzeće za nekoliko godina moglo imati višestruko veću vrednost", naveo je Đurić.


On je rekao da je Telekom preduzeće od stratseškog značaja za Srbiju, jer komunikacijama povezuje ne samo privredu i građane, već i državne ustanove, kao što su vojska i policija, a njegova prodaja bi indirektno ugrozila i preduzeća sa kojima sarađuje.


Funkcioner SNS Nikola Selaković je rekao da se privatizacija Telekoma razmatra u trenutku kada vladajuće stranke uživaju najmanju podršku građana od početka mandata i dodao da je "pitanje ima li onda aktuelna vlast legitimit da povuče takav potez".


Selaković je dodao da se direktene strane investicije, neophodne za oporavak ekonomije, u poslednjih nekoliko godina mogu "nabrojati na prste jedne ruke", pa Vlada Srbije privatizaciju Telekoma želi da predstavi kao veliku i značajnu stranu investiciju.


Prema njegovim rečima, izostanak stranih investicija je posledica sistemske korupcije, "što potvrđuje i činjenica da je Srbija u evropskom vrhu sistemski najkorumpiranijih zemalja".


"Za obračun sa tom vrstom korupcije potrebne su korenite promene, odnosno vanredni izbori, jer ne možemo očekivati od onih pod čijim je okriljem korupcija generisana da budu sposobni da se sa njom obračunaju", kazao je Selaković.

POVEZANE VESTI

Nedelja 22.08.2010. 20:40
bože,prije30 i više godin švedska je sve privatizirala pa je uvidjela da bez elektroprivrede i nekih bitnih grana ne ide kako treba,pa je sve to ponovo kupila da bude u vlasništvu države,inače izučavali su naš samoupravni sistem i usavršaval ga za svoje potrebe.zato i kažu da je tamo najbolji socijalizam.ovo su nas i u školi učili ali političari sa ovih prostora nit su što učili ni naučili.ponavljaju već viđene greške.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online