Petak 28. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 20.08.2010.
13:15 >> 18:51h
Vestionline A

Nećemo pucati, ali ćemo hapsiti!

Ministar untrašnjih poslova Kosova Bajram Redžepi demantuje da je bilo kada pominjao da će Vlada Kosova u zaštiti teritorijalnog integriteta, ako bude potrebno, upotrebiti i oružje.

"Oružje nikada nisam pominjao", rekao je Redžepi za prištinski "Ekspres“.

Redžepi je najavio da će svako ko pokuša da proglasi nezavisnost na teritoriji Kosova biti uhapšen.

"To je normalno za nas da branimo naš suverenitet pravnim sredstvima", objasnio je Redžepi.


On je time demantovao da je za beogradski Danas izjavio da je "Vlada Kosova, u slučaju eventualnog proglašenja nezavisnosti opština na severu ili njihovog pripajanja Republici Srbiji, spremna da svoj integritet brani i oružano".

Euleks da osudi Redžepijeve izjave

 

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić ocenio je da, umesto "retoričkih ratova" o Kosovu i Metohiji, treba doći do kompromisnog rešenja koje bi zadovoljilo i Srbe i Albance.


"Svi želimo mirnim putem da se reše problemi i zato ovakva razmena različitih retoričkih ratova jeste možda i opomena međunarodnoj zajednici da treba da se uloži maksimum napora da se pronađe kompromisno rešenje, koje je pravično i za Srbe i za Albance na Kosovu i Metohiji", rekao je Dačić.


Dačić je podsetio da je Srbija podnela Savetu bezbednosti UN predlog svoje rezolucije o Kosovu i Metohiji.


On je dodao i da je "Srbija više puta rekla da je spremna za pronalaženje kompromisnog teksta rezolucije i spremna na sve, osim toga da se iz teksta rezolucije vidi da je to stavljanje tačke na pitanje statusa Kosova".

 

Goran Bogdanović


Ministar za Kosovo i Metohiju Gorana Bogdanović naveo je da Redžepi ponavlja pretnje Srbima na severu pokrajine.


"Redžepi koristi nekakve fantomske deklaracije čiji se autori čak i ne znaju da ponovi svoje stare pretnje Srbima na severu", rekao je Bogdanović podsetivši na ranije pretnje Redžepija da će poslati specijalne jedinice na sever Kosova i Metohije.


"Jasno je da se iza ovih njegovih izjava krije ambicija takozvane kosovske vlade da promeni realno stanje na terenu", ukazao je ministar i dodao da se svako ko želi mir i kompromisno rešenje mora zabrinuti zbog takvih izjava koje "predstavljaju zveckanje oružjem".


"Još jednom pozivam Euleks da ovakve izjave u najmanju ruku bar osudi, a ne da ćuti na pretnje koje dolaze iz Prištine", naglasio je Bogdanović i istakao da svako ko pokuša da primeni nasilje mora da snosi posledice.


On je istovremeno pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji da ne nasedaju na provokacije i na pretnje koje dolaze iz "zvanične Prištine".

Petak 20.08.2010. 17:28
vjerovali ili ne ! normalno je da kosovo brani svoj suverenitet a ako to radi srbija to nije dozvoljeno i nije normalno.ja od 91 sam u zoni sumraka i jedva ćekam da se probudim jer ovo je strašno.bar da se srbija probudi.
Subota 21.08.2010. 14:50
Daj Boze samo da ne raskomadaju Srbiju, dok Seselj ne dodje! Kad se on vrati, ako Bog dragi da, za jedno pola godine, onda ce sve biti lako. Ima da ih raspiri sve sa Kosova i to samo sa pistoljem, po svom legendarnom stilu he, he, heeee.
Subota 21.08.2010. 04:01
kurcite se siptari do nekog malo veceg rata a onda nastupamo mi srbi da vam se najebemo majke za sve govna amerikanizovana
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online