Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 19.08.2010.
00:41
blic.rs A

Srbija će skupo da plati ako ne zadovolji Evropu

Srbija bi mogla da plati visoku cenu ako do Generalne skupštine Ujedinjenih nacija ne preduzme korake koji bi bar delimično zadovoljili Evropsku uniju u pogledu teksta rezolucije o Kosmetu, izjavio je danas član Foruma za međunarodne odnose Jovan Ilić.

Da li će se zastave Srbije i EU vijoriti jedna pored druge?
 

"To znači da zajedno sednemo i pogledamo rezoluciju i vidimo koliko može da se izmeni u pravcu njihovih očekivanja", rekao je Ilić.

On je dodao da iz Brisela stižu veoma ozbiljna upozorenja da će u slučaju da ovakva rezolucija Srbije prođe u UN, to ne samo usporiti nego i odložiti razmatranje srpske kandidature za članstvo u EU.

"Zbog toga je i bio onaj (potpredsednik Vlade Srbije Božidar) Đelićev komentar da mi nećemo konfrontaciju sa EU, ali opet uz nužni dodatak, ne znam šta će to njemu, da nećemo ni po koju cenu priznati nezavisnost Kosmeta", rekao je Ilić.

Ilić kaže da je diplomatska aktivnost Srbije poslednjih sedmica dala rezultate što se, kako kaže, najbolje vidi po tome da nije bilo novih priznanja Kosmeta posle odluke Međunarodnog suda pravde.


"Moj zaključak je da su vlasti u Prištini sada malo zabrinute, da stvari ne idu sada onako kako su oni najavljivali. Čak ni reducirana očekivanja o broju priznavanja nisu se ostvarila, tako da oni žele da promene taktiku i inteziviraju svoje aktivnosti, jer stvari ne idu onako kako su očekivali", rekao je Iić.


Dodao je da su prištinske vlasti prethodnih dana pomno pratile delovanje srpske diplomatije i da su zaključili da im stvari ne idu na ruku.


Ilić kaže da bi eventualno usvajanje rezolucije delovalo obeshrabrujuće na nova priznanja Kosmeta i pored ozbiljnog angažovanja pojedinih zemalja.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 19.08.2010. 04:00
ne razumem sta vise hoce od nas ta EU mislim da smo se do sad vec i previse ponizili za jednu suverenu drzavu.DOSTA JE VISE
Četvrtak 19.08.2010. 08:50
Samo polako i strpljenja.Ne treba popustati.Samo neka oni prete.Veliki su to foliranti,oni bi priznanja a priznanja,nema."Laki je malo nervozan"
Četvrtak 19.08.2010. 09:01
Kako god se okrene... Srbija već skupo plati... Ne samo na zadovoljenje... EU'a... Nego i... UN'a... Tu izgleda da se Gospodin Tači... Zato što se boji... Da prizna... Da Narodna zajednica... Nije zadovoljna... Sa njegovom politikom... Posmatrajući događaje... Na Kosovu... Izgleda da gubi... Kontrolu nad jednom grupom... Njegovih ljudi... Koji ruše... Međunarodno pravo... Narodne Zajednice na Kosovu... Kratko i Jasno... Vlast u Prištini... Optuživan Srbe i Srbiju... Za izgubljenu kontrolu... Gospodina Tačija... Koji je pokušao... Da suzbije... Svaku vrstu Opozicije... Stvorio je jedu Opoziciju... Koja se već pita... Dali je Vlast u Prištini... Demokratska ili Koruptna...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online