Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Utorak 17.08.2010.
21:19
Vestionline A

"Albanci u Srbiji isto kao Srbi na Kosovu"

Demokratska partija Albanaca (DPA) saopštila je da "prati ponašanje srpske zajednice na Kosovu" i da će "politika Albanaca u Srbiji biti proporcionalna ponašanju Srba na Kosovu".

Ragmi Mustafa

"DPA pažljivo prati politička događanja u regionu, posebno ponašanje srpske zajednice na Kosovu. U tom smislu, ponašanje Albanaca Preševske doline biće istovetno ponašanju Srba na Kosovu", kaže se u saopštenju lidera DPA-a Ragmija Mustafe.


On navodi da će "politika Albanaca u Srbiji biti proporcionalna ponašanju Srba na Kosovu, jer albansku zajednicu na to obavezuju stavovi referenduma od 1. i 2. marta 1992. i Politička platforma od 14. januara 2006. godine".


Na referendumu 1992. godine, 95 odsto Albanaca od 47.000 izašlih izjasnili su se za "teritorijalnu, političku i kulturnu autonomiju opština Bujanovac, Preševo i Medveđa sa pravom pripajanja Kosovu", a Platformom od 2006 godine, ponovili su zahtev o "autonomiji u sastavu Srbije, jer je to u duhu evroatlanskih procesa".


DPA je takođe pozdravila mišljenje Međunarodnog suda pravde u Hagu o jednostranom proglašenju nezavisnosti Kosova i saopštila da očekuje da uskoro pozdravi i početak "pregovora dve nezavisne države".


"DPA pozdravlja takav pravedan čin suda i spremna je da pozdravi naredne pregovore između Prištine i Beograda, sada kao dve ravnopravne, susedne i nezavisne države", navedeno je u saopštenju DPA.

POVEZANE VESTI

Utorak 17.08.2010. 23:24
Ovoga vec sada treba uhapsiti.Mnogo se proserava !!
Sreda 18.08.2010. 04:17
...ma vec svi znaju ko su shiptari...das im prst-otkinu ti ruku...ova vlada je neverovatna...kad su delili stipendije ucenicima nasli su se u skupstini i neki mladi shiptari sa juga srbije kojima je dodeljena stipendija...kad su pitali jednog shipca o utiscima pitanje voditeljke je bilo na srpskom mladi shiptar odgovara na shiptarskom u skupstini od koje je dobio novac bre! ...to dovoljno govori koji smo mi kreteni da dopustamo da se ne poshtuje ni zvanicni jezik jedne drzave, a i pokazuje odnos shiptara prema srbiji i srbima koji je uvek bio agresivno-autistican...o prodaji pasosha i laznim prijavama prebivalishta obashka...znaci nastavljaju da se shire k'o tumor po srbiji...a mi gledamo....
Sreda 18.08.2010. 08:59
@vida...vido nisu smesni...pogledaj kosovo...tako su oni i nekad radili , a vidi rezultat...to sto se tebi ili nekome cini danas tragicno je sutra...za nas koji znamo tragicno je i danas....gde god su u malom broju i kad nemaju zaledjinu shipci su manji od makovog zrna, kad imaju ledja ili kad ih je vishe postaju "crni orlovi", pardon gavrani (nek izvinu ove ptice sto sam ih poredio sa njima)...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online