Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 12.08.2010.
19:15
Tanjug A

Tadiću, izvini se Gaspromu!

Srpska napredna stranka pozvala je predsednika Srbije Borisa Tadića da se izvini ruskom "Gaspromu", jer se iza leđa te kompanije dogovarao sa Bugarskom o promeni trase gasovoda "Južni tok". Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da je to sraman poziv.

Tadić je narušio ugled Srbije jer je sa bugarskim predsednikom pokušao da menja rutu gasovoda", rekla je fukncionerka SNS-a Zorana Mihajlović Milanović. "Od ’Gasproma’, jedinog dobavljača gasa Srbiji, zavise stotine hiljada domaćinstava, privreda i toplane", dodala je ona.

 Tadić je nedavno rekao da je sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim razgovarao o gasovodu i istakao da je za njega Dimitrovgrad bolje mesto za ulazak gasovoda u Srbiju i da je "u igri i Zaječar".

"Tadić je potpisao energetski sporazum Srbije i Rusije i tada je mogao da pregovara, a ako je trebalo nešto da se menja, onda je to trebalo uraditi na pristojan način, a ne medijski", rekla je Mihajlović Milanović.

Ona je dodala da kvazi pravila koja postoje u Srbiji ne postoje van granica Srbije.

"Ako želimo u EU, a želimo, onda moramo da se ponašamo po pravilima. Da li Tadić misli da su se premijeri Nemačke i Rusije Angela Merkel i Vladimir Putin dogovarali o premeru cevi za gasovod ’Severni tok’? Naravno da nisu, nego su to radili inženjeri", rekla je Mihajlović Milanović.

Ona je navela i da SNS zahteva da Tadić pokrene pitanje gubitka 25 odsto vlasništva Srbije u preduzeću "Jugorosgas" i upitala da li će Srbija zbog toga ponovo biti ucenjivana cenom tranzita gasa, kao što je slučaj sa prolazom gasa kroz Mađarsku.

Trivan: Sraman poziv SNS-a

Portparol Demokratske stranke Jelena Trivan izjavila je danas da je sraman poziv Srpske napredne stranke da se predsednik Srbije Boris Tadić izvini "Gaspromu" zbog izjava o trasi gasovoda "Južni tok".


"Izjava je sramna ne samo zato što je lažna, već zato što je duboko protivna interesima naše zemlje. Reč je o najgrubljoj laži s obzirom da predsednik Tadić nije pregovarao, već razgovarao o nečemu što je legitimna tema", rekla je Trivan.


Funkcioner SNS Zorana Mihajlović Milanović, nekadašnji savetnik za energetiku bivšeg potpredsednika Vlade Srbije Miroljuba Labusa, ranije je na konferenciji za novinare rekla da je narušen ugled Srbije time što je Tadić u dogovoru sa bugarskim predsednikom bez znanja "Gasproma" menjao ili pokušao da menja rutu međunarodnog gasovoda "Južni tok".


Trivan je kazala da je "energetska perjanica SNS", neko ko je trovao javnost danima da Srbija ne treba da sarađuje sa Rusijom, a danas se pojavljuje kao zaštitnik ruskih interesa u Srbiji".


"Izjava je još sramotnija, jer govori o tome kako SNS vidi državu i sa koliko digniteta bi je oni vodili", istakla je Trivan.


Ona je napomenula da Tadić, kao predsednik države, ima mandat da kaže svoje mišljenje o tome šta je najbolje za Srbiju i njene građane i da to mišljenje zastupa, znajući, pri tom ko donosi konačnu odluku, kao i granice sopstvenog mandata.


"Reč je o laži ljudi koji ne znaju ništa ni o spoljnoj politici, niti o unutrašnjoj politici, a utoliko je sramotnija zato što napad na predsednika Tadića dolazi od strane nekoga ko se u prethodnom periodu direktno protivio saradnji sa Rusijom i potpisivanju gasnog sporazuma", navela je portparol DS.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online