Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 10.08.2010.
17:16
Vestionline A

Vučić: Vlast "šminka" stvarnost

Politika vlasti u Srbiji pretvorila se u marketing, šminkanje i slikanje tvrdi zamenik predsednika SNS Aleksandar Vučić.

Poslove na izgradnji infrastrukturnih objekata dobijaju firme čiji su vlasnici bliski strankama na vlasti: Aleksandar Vučić

S jedne strane imamo prazne priče kako ćemo da pobeđujemo u Ujedinjenim nacijama, a samo posle sedam dana da je to nemoguća misija, izjavio je Vučić i dodao da politika Srbije, ni po jednom pitanju, ne postoji, prenose beogradski mediji.

On je rekao da vlast obećava kule i gradove, kada je reč o izgradnji infrastrukturnih objekata, dok je istina daleko od činjenica koje vlasti pokušavaju da navedu.

Politika vlasti u Srbiji pretvorila se u marketing, šminkanje i slikanje, i politika Srbije ni po jednom pitanju ne postoji, rekao je Vučić.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji, Vučić je rekao da bi "svi politički subjekti u državi ozbiljno, odgovorno i jedinstveno trebalo da se suprotstave pokušaju otimanja dela teritorije Srbije".

Nama je potreban otvoren i odgovoran pristup i saradnja sa svim zemljama u svetu, sa EU, SAD, Kinom, Rusijom i svim zemljama koje mogu da učestvuju u rešavanju naših problema, izjavio je Vučić.

Povodom posete predsednika Srbije Borisa Tadića radovima na obilaznici oko Dimitrovgrada, Vučić je rekao da su nerealni rokovi za završetak te saobraćajnice, jer tenderi za izgradnju dva tunela još nisu raspisani.

Zamenik predsednika SNS je optužio vlast da poslove na izgradnji infrastrukturnih objekata dobijaju firme čiji su vlasnici bliski pojedinim političkim strankama na vlasti, ali nije naveo kojim.

On je optužio vlast i da bez kontrole troši novac na izgradnju i održavanje puteva, i novinarima pokazao i navodne ugovore o troškovima za održavanje puteva, ističući da postoje "drastične razlike" u pogledu plaćanja pojedinim firmama.

Energetika je najvažniji sektor za Srbiju, jer to je jedino što je ostalo ovoj državi, izjavila članica Predsedništva SNS Zorana Mihalović Milanović.

Ona je pozvala predsednika Srbije da "ne pravi greške u energetskom sektoru, već da se vrati na strategiju razvoja energetike iz 2004. godine, u kojoj je glavni prioritet izgradnja elektro-energetskih kapaciteta u Srbiji".

POVEZANE VESTI

Utorak 10.08.2010. 20:07
Обичан политички маркетинг! Да ли ће Вучић и једну своју оптужбу да докаже неким судским поступком и наравно пресудом. Да ли ће једно своје обећање да докаже - коначно! Тако је исто отуживао покојног градоначелника Ненада Богдановића за малверзације. Исто је по разним тв-емисијама "вадио" неке папире и претио судовима. На крају, шта је било - ништа! Потом је актуелног градоначелника исто прозивао да је "тајкун", да је овакав и онакав. Поново је потезао разне папире и претио судовима, претио "доказима". И опет на крају - ништа! Казао је да ће, ако Николић исгуби од Тадића престати да се бави политиком! Шта је било на крају? Изгубио је, и то два пута, али Вучић се и даље бави политиком. Дакле, шта су ове нове оптужбе, неко купљење политичких поена.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online